Bulvár-celeb

2024.04.25. 13:45

Felcsillant a remény: lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

Tavaly 17 hegymászó életét vette el a világ legmagasabb hegye.

MW

Csendes megemlékezés Suhajda Szilárdról a Szemlő-hegyi-barlangnál 2023. május 30-án

Forrás: VG

Fotó: Vémi Zoltán

A jelek szerint van esély arra, hogy Suhajda Szilárd holttestét lehozzák a Mount Everestről. A sportoló tavaly májusban tűnt el, amikor oxigénpalack nélkül próbálta megmászni a világ legmagasabb hegyét. Három napig keresték, majd a mentőcsapat feladta a kutatást

Mint a Life.hu cikkéből kiderül, a Nepáli Hadsereg idén 10 tonna szemetet és öt holttestet tervez lehozni a hegyről. 

Suhajda Szilárd tavaly májusban tűnt el a Mount Everesten
Fotó: Facebook

Ennek az akciónak a keretében hozhatják le Suhajda Szilárd holttestét is. A 14 katona és 18 serpa április 14-én indult el az Everest alaptáborába.

2023-ban 17 hegymászó halt meg a Mount Everesten, összesen 332-an vesztették életüket ott. A 2024-es szezontól minden hegymászó nyomkövető chipet kap.

Ha sikerrel zárul az akció, Szilárdtól végső búcsút vehetne a családja. Legindi Tímea korábban elmondta, az volt az egyik legnehezebb feladata, hogy elmondja kisfiának, az édesapja elhunyt:

Szívbemarkoló pillanat volt, mert ki kellett mondanom, hogy apa meghalt, nem jön haza, ketten leszünk, én fogok vigyázni rád.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában