Szabálysértés

2023.04.29. 09:45

Leparkolt a Hősök tere díszburkolatára Győzike: vajon mennyi lesz a bírság?!

Szabálysértést követett el, ráadásul még fotókat is közölt arról közösségi oldalán Gáspár Győző. Mivel a Hősök tere díszburkolatán tilos parkolni, így most várhatja a bírságot a showman.

Nool

Gáspár Győző behajtott a Hősök tere díszburkolatára autóval, hogy ott pózoljon

Forrás: Instagram/Gáspár Győző

Tartós autólízinget reklámoz Instagram-oldalán Gáspár Győző, ráadásul nem is akárhogy – szúrta ki a Bors. A showman ugyanis a fotók tanúsága szerint beparkolt a népszerű budapesti turistacélpont, a Hősök tere díszburkolatára és ott pózolt egy szuperjárgánnyal. 

Kétségtelen, hogy jól áll a menő kocsinak az impozáns háttér, de azt sem ártott volna figyelembe venni, hogy egy másodpercre sem szabad begurulni oda és letenni a kocsit. Az ugyanis a kihelyezett táblák értelmében tilos – írja a lap. Mint ismert, Győzike az autók szerelmese, időről időre szeret vadiúj, szupererős, gyönyörű kocsikkal pózolni közösségi oldalain, amikben általában egy közös pont van: mindegyik több tízmillió forintba kerül.

A Bors úgy tudja, hogy ezeket általában nem szokta megvenni Gáspár Győző, noha sokszor direkt félreérthető üzenetekkel ad hírt az autókról, hogy követői azt higgyék, hogy azok ténylegesen az övéi. Annak ellenére, hogy rendszerint lízingeli valójában azokat. Sőt, olyan is akad, amibe be sem ül, szimplán néhány fotó erejéig pózol a csúcskategóriás járművekkel.

Természetesen nincs semmi baj azzal, ha egy közszereplő építi az imidzsét, tuningolja a brandet, amit képvisel. Ez bevett szokás és az üzleti élet velejárója, mindjárt más tárgyalási pozícióból indul az, akit gazdagnak hisznek, mint egy ránézésre középosztálybeli versenytárs. A probléma ott kezdődik, amikor egy vállalkozó a reklámpénzért cserébe nem ismer se embert, se Istent, csak a bevételre koncentrál és magasról tesz a szabályokra. Az meg egyenesen minősített esete mindennek, ha az illető, itt konkrétan Győzike, a szabályszegést még dokumentálja és közzé is teszi – fogalmazta meg véleményét a történtekről a napilap. 

A botrányosra sikerült parkolással a fő probléma az, hogy a hatályos jogszabályok értelmében sem megállni sem várakozni nem szabad a Hősök terén, amire egyébként táblák is figyelmeztetnek. A Hősök tere ugyanis a világörökség része, ikonikus helyszíne a fővárosnak, amire mindannyiunknak közös érdeke vigyázni. 

A Hősök terére tilos behajtani kocsival, ahogy azt a jól látható helyre kihelyezett táblák is jelzik
A Hősök terére tilos behajtani kocsival, ahogy azt a jól látható helyre kihelyezett táblák is jelzik

– A megállni és várakozni tilos jelzőtábla ellenére itt tartózkodni a közúti közlekedési szabályok kisebb fokú megsértésének minősül, a helyszíni bírság mértéke 10-20 ezer forint között mozog. Győzikének szerencséje volt, hogy nem találkozott rendőrrel abban az időszakban, amíg a reklámfotókat készítették... Bár, ha ennyire okos volt, hogy saját maga dokumentálta a szabályszegést, akár számíthat arra is, hogy hamarosan bekopognak hozzá a rendőrök és utólag beszedik rajta a büntetést. És ha így történik, egy szava sem lehet... – zárta véleményét a napilap.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!