Múltidéző

2023.04.03. 18:08

Majka és Kefir is Győzikével kutatta a tehetségeket 18 éve Salgótarjánban

Fiatal és tehetséges énekeseket keresett 2005. áprilisában Salgótarjánban Gáspár Győző. A nagyszabású tehetségkutató rendezvényen olyan ismert zenészek zsűriztek együtt Győzikével, mint Majka, Kefir és Baby Gabi.

Angyal Eszter

Kefir, Majka, Győzike és Baby Gabi zsűrizte a tehetségeket Salgótarjánban

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap 2005. 04. 05.

Rátermett muzsikusok, fiatal, tehetséges énekesek után kutatott a Romantic frontembere 2005. április 2-án a salgótarjáni József Attila Művelődési és Konferencia Központban. A 18 évvel ezelőtti tehetségkutató zsűrijében Majka, a V-Tech zenekar énekese, Kefir, valamint Baby Gabi is segítették Gáspár Győzőt, hogy kiválassza a legtehetségesebb művészeket. Kecskés Tibor, művésznevén Kefir emellett nem csak véleményével, hanem a zongora mellől, kísérőként is segítette a versenyzőket. 

– A szervezők maguk sem gondolták, hogy ennyien jelentkeznek majd a megmérettetésre: mintegy 70 szólóénekes és együttes akarta megmutatni önmagát különböző műfajokban. Volt itt poprock, autentikus cigányzene, népzene, s bizony a 10 évesektől a 45 éves korosztályig akadtak benevezők. Nem csak Nógrád megyéből, de Nagykanizsáról, Budapestről, Miskolcról, Pécsről, Ózdról, Kunhegyesről is özönlöttek az énekesek a József Attila Művelődési Központba – írtuk a Nógrád Megyei Hírlapban az esemény kapcsán 18 éve.

– Egyvalaki sztár lesz – jelentette ki Gáspár Győző, aki végül is a zsűri bölcs döntése alapján 12 továbbjutót választott ki, akik majd bemutatkozhatnak a showban egy budapesti gálaműsor keretében.

Győzike úgy fogalmazott: „Sosem gondoltam volna, hogy egy roma csávó felhívására ennyien jelentkeznek”. Azt, hogy a kiválasztott tehetségek sorsa végül mi lett, nem tudjuk, az azonban biztos, hogy az akkoriban igen népszerű tévéműsorban, az RTL Klub-on futó Győzike Show című realityben a showman bemutatta a tehetségeket a többmilliós nézőközönségnek. 

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap 2005. 04. 05.

A 18 éves fotókat elnézve egy másik érdekességre is rábukkantunk: az újság jobb oldali, legalsó csoportképének jobb szélén áll egy megszeppent kislány, kosztümben, aki nem más, mint a mára hatalmas karriert befutott endrefalvai énekesnő, Radics Gigi. Az akkor még csupán 9 éves Gigi sokakat megszégyenítő módon énekelte be magát legfiatalabbként a 12 továbbjutó közé, tehetsége már akkoriban is elvitathatatlan volt. 

Az áttörő siker ekkor még váratott magára, de Radics Gigi céltudatosan menetelt előre. 2008-ban jelentkezett a Megasztár 4-be, ahol a legjobb 200-ig jutott, majd 2011-ben a Megasztár 5-ben a legjobb 24-ből esett ki. Gigi nem adta fel, 2012-ben elindult a Megasztár 6-ban is, ahol már semmi és senki nem állt útjába, hogy megnyerje a műsort, karrierje pedig az azóta eltelt években meredeken ível fölfelé, s határ a csillagos ég!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!