Bulvár

2024.04.19. 11:44

Görög Zita Bátonyterenyén járt: adományokat is gyűjt a modell

A cél kétmillió forintnyi összegű adomány gyűjtése. A Pinkponilo fenntartható divatstúdióval együttműködve Görög Zita adományt gyűjt. A „Sorsfordító szálak” projekt keretein belül azt a célt tűzte ki, hogy a gyakorlatban is bebizonyítsa: a fenntartható divat világa kitörési és karrierlehetőséget nyújthat akár a legkisebb falvak fiataljainak is.

Nool.hu

A Pinkponilo divatstúdió a „Sorsfordító szálak” projekt keretein belül szeretné felhívni a figyelmet a kisebb falvakban is arra, hogy milyen jelentőséggel bír ökológiai lábnyom és karrier szempontból is a fenntartható divat. Varró workshop-sorozatot indítottak útjára, aminek keretein belül minden résztvevő egy saját tervezésű ruhadarab elkészítésén keresztül elsajátíthatja a szakma alapjait. A támogatásra azért van szükség, hogy minél több faluba elvihessék a kurzust és azt a filozófiát, hogy nem a születési helyük határozza meg sorsukat a fiataloknak.

„ Egy szakma elsajátítása kitörési lehetőséget jelenthet sok vidéki fiatalnak, például a legutóbbi bátonyterenyei képzésünk tervezőinek, akiknek most az egyedi tervezésű pulóverét vásárolhatod meg, segítve ezzel a jó ügyet." – írja a Pinkponilo.

Görög Zita a közösségi oldalán osztotta meg a múltbéli emlékeit Bátonyterenyén töltött életével kapcsolatban. Egy szép hasonlattal élt, miszerint a múlt emlékei, illatai idéződtek fel benne a látogatás alatt, de reméli, a fiatalokat már a jövő illata csapja meg a projekt segítségével.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!