Bőrápolás

2024.05.07. 21:29

Tündérszép arcbőröd lehet ezekkel a trükkökkel és házi praktikákkal!

Elárulunk most pár olyan trükköt és házi praktikát, amikkel nem csupán a fotózáson lehetsz Tündérszép, hanem a mindennapokban is!

Sipos Nina Vivien

A Tündérszépek szépségverseny egyik legfontosabb része a fotózás, amelyre érdemes előre felkészülni, azonban előfordulhat, hogy a nagy izgalomtól alig tudunk egy szemhunyásnyit is aludni napokkal a megbeszélt időpont előtt. Szalai-Domonkos Szilvia salgótarjáni mesterkozmetikus portálunk érdeklődésére elárulta már egy korábbi cikkünkben, hogyan is tudunk gyorsan búcsút inteni a szem alatti karikáknak, most pedig kiegészítjük jó tanácsait pár házi praktikával, amikkel tündérszép leszel a kamera előtt!

– Keressünk C-vitaminos, retinol-, illetve koffeintartalmú szérumokat, mert ezek hatékonyan halványítják a szem alatti sötét területet és csökkentik a duzzanatokat. A víz fogyasztása elengedhetetlen, és a testmozgást is érdemes beiktatni a napirendünkbe, mert stimulálja a vérkeringést, ami segíti a bőr egészséges kinézetét. Mellesleg a rendszeresen mozogás hatására oxigénnel telítődik meg a bőrünk, amelyre nagy szükség van – javasolta a salgótarjáni mesterkozmetikus.

Kifejtette továbbá: a D-vitamin támogatja a bőrsejtek anyagcseréjét, a C-vitamin pedig csökkenti a pigmentképződést, fokozza a kollagéntermelést és redukálja az UV-sugárzás okozta károkat. Az A-vitamin a ráncok kialakulása ellen hatékony, míg az E-vitamin a fényvédelem szempontjából fontos,  ugyanis javítja a bőr nedvességtartalmát.

Használj teafiltert a szép arcbőrért!

Kevesen ismerik ezt a házi praktikát, de a makacs, sötét szemkarikáktól megszabadulni egy teafilter segítségével tudunk a legkönnyebben. Ajánlott a kamilla, a levendula, a citromfű és a zöld teafiltert használni, mivel bőrnyugtató hatásuk miatt gyorsabban eltüntetik a táskákat a szem alól. Először is le kell forrázni, majd legalább egy éjszakára félre tenni őket. Reggel a szem alatti részre helyezve 10-15 percig állni hagyjuk. A teafilter mellesleg kiválóan alkalmazható gyulladás és duzzanat csökkentésre is.

Készíts uborka pakolást!

Az uborkának számos jótékony hatása ismert, így nem is csoda, hogy a szépségipar is előszeretettel alkalmazza a különböző termékekben. Az uborkakarika javasolt a megduzzadt szemekre és a szem alatti karikák eltüntetésére is, míg az uborkából készült maszkok kellemesen nyugtatják és hűsítik az arcot, illetve csökkentik a bőrirritációt. Rendszeres használatával selymesebb és simább lesz az arc, továbbá a szem és a száj körüli ráncokat is enyhíteni tudja. Körülbelül 10-15 percig érdemes az érintett bőrfelületen hagyni a maszkot, majd utána finom mozdulatokkal le kell mosni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!