Időjárás

2024.04.20. 07:30

Durva hétvége előtt állunk, kiadták a figyelmeztetést Nógrádra is

Egy gyengülő front, majd egy ciklon okoz az ország nagyobb részén felhős időt és erős lehűlést, de azért szinte mindenütt lesznek (rövid) napos periódusok is a hétvége folyamán.

Nool.hu

A Köpönyeg előrejelzése szerint ma erősen felhős időre számíthatunk, zápor, zivatar sok helyen előfordulhat (emiatt citromsárga riasztás van érvényben), de jégesővel is számolnunk kell.  Az északnyugati szél többfelé megélénkül. 10 és 16 fok között alakul a hőmérséklet.

Ez a hétvége nem a kirándulásokról fog szólni
Forrás: met.hu

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei is felerősödhetnek.

Vasárnap marad az erősen felhős, borongós idő, és délen szórványosan várható eső, záporeső. Sokfelé megerősödik az északi szél. 12-13 fok körüli értékeket mérhetünk.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!