bántalmazás

2019.04.05. 13:45

Párnát szorítottak a fejére, kirabolták az idős hugyagi asszonyt

A Balassagyarmati Járási Ügyészség csoportosan, a bűncselekmény felismerésére vagy elhárítására idős koránál korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat három Nógrád megyei férfival szemben, akik egy 74 éves sértettet raboltak ki éjjel, otthonában.

Forrás: Shutterstock

A vád szerint az elkövetők 2018. május 30-án éjjel azért mentek Hugyagra, hogy ott egy korábban kiszemelt házba betörjenek és onnan értékeket tulajdonítsanak el.

Autóval érkeztek a településre, a háztól nem messze parkoltak le, majd gyalogosan közelítették meg a sértett ingatlanát. Amikor a házhoz értek, még az idős nő ébren volt, a lámpa is égett nála, amit a vádlottak is láttak. Mikor az épület elsötétült, az egyik férfi a kapuról a láncot levágta, majd társával együtt bement az udvarra, és a ház ajtaját benyomva mindketten bementek az épületbe. Harmadik társuk kint maradt és figyelt.

A házban az egyikük az ágyban fekvő, épphogy elalvó sértetthez ment, nyakát megragadta, száját befogta, a fejére először egy párnát, majd pedig egy plédet szorított azért, hogy a sértett sem felkelni, sem pedig segítségért kiabálni ne tudjon. Ez alatt a másik elkövető a lakásban értékek után kutatott, majd a megtalált készpénzt, ékszereket és egy mobiltelefont magukhoz vették, és futva távoztak a helyszínről.

A sértettnek okozott közel 500 ezer forintos kár nem térült meg. A Balassagyarmati Járási Ügyészség mindhárom vádlottra végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását és közügyek gyakorlástól való eltiltást, továbbá a sértett kárának megtérítését és a több mint öt millió forint bűnügyi költség megfizetésére kötelezésüket indítványozta vádiratában.

Az ügyben két vádlott letartóztatásban várja a tárgyalást.

Forrás: Nógrád Megyei Főügyészség

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában