Ítélet

2023.03.01. 17:27

Két évet kapott felfüggesztve a somoskőújfalui verekedő

Öt évre felfüggesztett két éves börtönbüntetést szabott ki a Balassagyarmati Törvényszék arra a férfira, aki 2021 nyarán olyan súlyosan bántalmazott Somoskőújfaluban egy másik embert, hogy a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. A szerdai ítélet nem jogerős.

H. H.

Az ügy története 2021-re nyúlik vissza. Egy júliusi nap estéjén a vádlott egy somoskőújfalui kocsmában italozott. A távozásakor az épület előtt szóváltásba keveredett a későbbi sértettel. A vita odáig fajult, hogy az erősen felindult állapotban lévő, részeg férfi az ivócimboráját nagy erővel lefejelte, majd a földre zuhant embert többször kíméletlenül testszerte ütlegelte és rugdosta.

A bántalmazott megpróbált felállni, de újabb rúgást kapott a fejére. Ekkor a hangokra a kocsmából kiszaladó vendégek igyekeztek szétválasztani a verekedőket, ami csak többé-kevésbé sikerült, mert a vádlott – kiszabadulva az őt lefogó személy őrizetéből – újra lefejelte a sértettet, majd tovább ütötte-rúgta. A bunyónak a vádlott helyszínre érkező testvére vetett végett. A kiérkező mentők kórházba szállították a sértettet, aki az orvosi jelentések alapján a bántalmazás következtében jobb oldali bordatörést, tarkótáji koponyacsont-törést, arczúzódást, agyzúzódást szenvedett, amit életveszélyes sérülésnek minősítettek.

Az ügy tárgyalásának sorozatát a Balassagyarmati Törvényszéken első fokon szerdán zárta le dr. Kozma-Kovács Krisztina bíró. A vádlottat bűnösnek mondta ki életveszélyt okozó testi sértés bűntettében, ezért két évnyi, börtön fokozatú szabadságvesztésre ítélte, amelynek végrehajtását öt évre felfüggesztette. Ezen túlmenően kötelezte az eljárás során felmerült 117 ezer 100 forintos bűnügyi költség megfizetésére is. A döntést a vádlott tudomásul vette, míg az ügyészség élt a három napos határidejű fellebbezés benyújtásának lehetőségével.

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában