Katasztrófa

2023.06.09. 17:32

Sorra érkeznek a segélyhívások – huszonhárom nógrádi település felett lett úrrá a víz

Pénteken is sorra érkeznek a segélyhívások a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányító ügyeletére.

N. O.

Kapás Márton, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője portálunknak elmondta, hogy Nagybárkányban a heves esőzés miatt a patak kilépett a medréből. A víz a helyi általános iskola épületét is elöntötte, így az intézmény vezetése hazaküldte a diákokat.

– Kisbágyonban, a Táncsics úton több ház udvarába ömlött be a hirtelen lezúduló eső. Bujákon elárasztotta a víz számos épület pincéjét. Endrefalván szintén kiöntött a helyi patak, a víz az utcákon hömpölygött, a lakóházakat is veszélyeztette. Ecsegen nyolc embernek el kellett hagynia az otthonát, őket ideiglenesen a település könyvtárában szállásolta el a helyi önkormányzat – közölte Kapás Márton.

Hozzátette: Nógrádszakál közelében alámosta a lezúduló víz a vasúti síneket, ezért Szécsény és Ipolytarnóc között szünetel a vasúti forgalom.

Mint mondta: a vármegye hivatásos és önkéntes tűzoltói több településen homokzsákokat helyeztek ki, elárasztott pincékből szivattyúzták a vizet és úttestre dőlt fákat távolítottak el. Az egységeknek összesen huszonhárom település területén kellett beavatkozniuk. A vármegye tűzoltói jelen pillanatban is több helyszínen dolgoznak a káresetek elhárításán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában