Gyilkosság

2023.07.21. 17:28

Élete végéig a börtönben marad a salgótarjáni kettős gyilkos

Mint arról 2021 januárjában beszámoltunk: két ember életét is kioltotta egy salgótarjáni hajléktalan. A bíróság a férfit életfogytiglanra ítélte azzal, hogy soha, semmilyen körülmények között nem szabadulhat.

Nool.hu

A brutális gyilkosság helyszíne

Forrás: Nool

Mint azt portálunk is megírta: 2021. január 12-én, a reggeli órákban érkezett bejelentés a rendőrség ügyeletére, miszerint a Bajcsy-Zsilinszky út alatt, a Tarján-patak piaci hídjánál egy elhunyt nőt találtak. Az egyenruhások rövid időn belül megállapították, hogy a gyilkosságot egy 45 éves férfi  követte el. 

Elfogásakor a hajléktalan életmódot folytató férfi beismert egy korábban elkövetett emberölést is. Utóbbi gyilkosságban egy nő is szerepet játszott, akit társtettesként szintén letartóztattak. A páros egy salgótarjáni híd alatt élt. 2020 őszén csatlakozott hozzájuk egy másik férfi, aki részegen rendszeresen szexuális ajánlatokkal ostromolta a nőt. Ő egy idő után megelégelte ezt, és elmondta az élettársának, hogy újabb ajánlatot kapott a férfitől. Ekkor az élettárs többször is megszúrta az áldozatot, majd a nő is kétszer a testébe döfte a kést. A megszurkált férfi azonnal meghalt.

A holttestet a nő rejtette el. Az Origo információ szerint nem sokkal a gyilkosság után a pár szakított, a nő Németországba költözött. Az erőszakos bűncselekményei miatt többször büntetett férfi részegen 2021 telén egy másik nővel szórakozott Salgótarjánban. Amikor a férfi híd alatti szálláshelyéhez értek, összevitatkoztak. A férfi dühében ütni kezdte, majd többször megszúrta a nőt, aki a helyszínen meghalt. A megölt nőt a férje kezdte el keresni, aki másnap találta meg felesége élettelen testét a gyilkosság helyszínén. A bíróság az elkövetőt életfogytiglanra ítélte azzal, hogy soha, semmilyen körülmények között nem szabadulhat. Az első gyilkosság elkövetésében segédkező nőt pedig tíz év börtönre ítélték. Az ítélet ellen mindketten fellebbeztek.

Most a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség a korábbi ítélet helybenhagyását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában