Drogkereskedelem

2023.07.11. 09:55

Házi őrizetben is folytatta „munkáját” a nógrádi drogdíler, 15 év fegyház lehet a jutalma

A Nógrád Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy fiatal párral és segítőikkel szemben, akik keresetkiegészítés gyanánt szervezetten árulták a drogot, egyikőjük bűnügyi felügyelet alatt állva is. Kiskorúak is voltak a vásárlók között.

Nool.hu

A kiporciózott adagokat a rendőrség bűnjelként lefoglalta

Forrás: Magyarország Ügyészsége

Az Ügyészség tájékoztatása szerint a férfi és a nő 2020 februárjában ismerkedtek meg, majd költöztek össze. A nő közmunkásként dolgozott, de kevesellték a fizetését, ezért kábítószer és új pszichoaktív anyagok kereskedelmére rendezkedtek be. Kapcsolataikon keresztül többféle kábítószer és új pszichoaktív anyagot szereztek be, melyeket kiporciózva, folyamatosan árultak vevőkörüknek.

2020 októberében a bíróság a férfit – egy ugyancsak kábítószer-kereskedelem miatt folyó másik büntetőeljárásban – bűnügyi felügyeletbe helyezte, aki ezután otthonát nem hagyhatta el. Azonban ez sem tántorította el attól, hogy a házi őrizet helyéül kijelölt ingatlanban ő maga, míg párja annak saját lakóhelyén tovább árusítsa a kábító hatású anyagokat. A férfi az üzlet fenntartása érdekében a beszerzési és szállítási tevékenységet „kiszervezte” szabadlábon lévő ismerőseinek, mert a rendszeres rendőri ellenőrzés miatt tartott a lebukástól. Így még egy nő és két férfi csatlakozott hozzájuk, akiknek feladata a kábítószerek és új pszichoaktív anyagok, valamint a férfi élettársa szállítása, továbbá a beszerzett anyagok tárolása volt.

Ily módon a férfi a bűnügyi felügyelet tartama alatt is tovább árusíthatott: kéthetente intézkedett a „áru” beszerzése iránt, alkalmanként 100-500 gramm mennyiségben, az otthonából szolgálta ki a hozzá érkező kuncsaftokat, számon tartotta adósait, emellett naphosszat az ablakban ült figyelve, hogy mikor érkeznek a rendőrök ellenőrizni őt.

A kábítószerek és új pszchoaktív anyagok ellenértékeként készpénz mellett ékszereket, zálogjegyeket is elfogadtak, ebből több millió forint haszonra tettek szert, mely bevételt egy lemezkazettában gyűjtötték. 2020 februárja és 2021 februárja között a vádlottak ilyen módon igen kiterjedt vevői kört – köztük kiskorú személyeket – tudtak ellátni kábítószerrel és új pszichoaktív anyaggal, milliós haszonra téve szert.

A Nógrád Vármegyei Főügyészség a vádlottakkal szemben bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem és új-pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette, mint tettesekkel, egyikükkel bűnsegédként emelt vádat, emellett a bevételt a rendőri ellenőrzés elől elrejtő társuk terhére pénzmosás bűntettét is rótta.

A vádiratban az ügyészség mind az öt elkövetővel szemben szabadságvesztés büntetés és közügyektől eltiltás kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy az ily módon megszerzett  bevétel vagyonelkobzását is rendelje el a törvényszék.

Arra az esetre, ha a vádlottak a vádirattal egyezően beismerik a bűncselekmény elkövetését, és lemondanak a tárgyaláshoz való jogukról az ügyészség a férfi esetében 15 év, míg élettársának 9 év szabadságvesztés, társaikra pedig 7 év 6 hónap, illetve 7-7 év szabadságvesztés kiszabására tett mértékes indítványt. A férfi a Törvényszék döntését letartóztatásban várja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában