Szabályszegés

2024.02.09. 11:50

A kocsmából egyenesen a börtönbe vezetett az útja a 21 éves nógrádi férfinek

A Balassagyarmati Járási Ügyészség indítványára a bíróság letartóztatott egy 21 éves férfit, aki kétszer is megszökött a házi őrizetből, másodszor egy presszóban fogták el.

Nool.hu

A férfi ellen a Pásztói Járási Ügyészség december 8-án lopás és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Pásztói Járásbíróságon. Ezt megelőzően, a nyomozás során közel egy évig letartóztatásban volt, majd házi őrizetbe került, ennek szabályait azonban olyan súlyosan megszegte, hogy még a nyomozás során ismételten letartóztatták – közleményben tájékoztatta portálunkat a Nógrád Vármegyei Főügyészség.

Mint írták: az ügyészség tavaly novemberben emelt vádat ellene, és elegendőnek találta a házi őrizetet, így a bíróság ezen bűnügyi felügyelet alá helyezte a férfit, azzal, hogy a kijelölt ingatlant, illetve az ahhoz tartozó bekerített helyet csak a hatóság idézésére való megjelenés, valamint igazolt orvosi kezelés céljából hagyhatja el.

A rendőrség azonban a január 23-i ellenőrzése során nem találta otthon, és kiderítette, hogy a férfi már egy nappal korábban megszökött. Nagy erőkkel keresni kezdték, majd este Salgótarjánban, egy presszóban meg is találták, és újra őrizetbe vették.

A Balassagyarmati Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészség indítványára a házi őrizet szabályait megszegő férfit – a jelenlétének biztosítása és a bűnismétlés megakadályozása érdekében – ismét letartóztatásba helyezte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában