tragédia

2021.03.30. 17:27

Kiderült, mi okozhatta a tüzet: megszólalt a karancslapujtői édesanya

N. O.

Forrás: NMH

Fotó: H. Cs.

Mint arról korábban beszámoltunk, leégett egy többgyermekes család háza hétfőn a településen lévő Hunyadi úton. Telefonon elértük Molnárné Laurát, a ház tulajdonosát, aki elmondta, hogy négy gyermeke tartózkodott otthon, amikor szokatlan zajt hallottak az egyik szobából. Benyitottak a helyiségbe, ahol akkor már lángolt a televízió mögötti rész.

– Én éppen a boltban vásároltam, amikor hívott a középső fiam, hogy mi történt. Azonnal szaladtam és hívtam a férjemet is, aki munkahelyéről sietett haza. Az első dolga az volt, hogy berohant az épületbe és kihozta a gázpalackokat, nehogy még nagyobb baj legyen. A tűzoltók is nagyon hamar kiérkeztek, de számomra minden olyan hirtelen, szinte pillanatok alatt zajlott le. Feltehetően valamilyen zárlat hiba okozhatta a tüzet, mert a hátsó szobában a vezeték gyulladt ki – mesélte Molnárné Laura, aki számára még most is felfoghatatlan az egész. Érdeklődésünkre elmondta: mindenük odaveszett a tűzben, egy ép bútor vagy ruhadarab sem maradt meg.

A karancslapujtői édesanya arra is kitért, hogy közel egy évvel ezelőtt vásárolták meg a házat, amelyet a két kezükkel, önerőből újítottak fel. Rengeteg munkájuk van benne, és most a tűz miatt jóformán az egész életüket kezdhetik elölről.

– Nagyon nehéz időszak vár ránk, de szeretnénk minél előbb felújítani az épületet és visszaköltözni – fogalmazott az édesanya.

Sokan segítenek a családnak

– Jelenleg az unokatestvéremnél húztuk meg magunkat, de nagyon bízunk abban, hogy az önkormányzat biztosít majd számunkra lakást. Egyébként rengeteg segítséget és felajánlást kaptunk tőlük és a helyiektől is. A szomszédom például végig nyugtatott és védelmezett engem, valamint a gyerekeket, amikor lángokban állt a ház. Ez kimondhatatlanul jól esett – idézte fel Molnárné Laura. Az összetört édesanya azt is elmondta, hogy most minden támogatás jól jön a családnak, legyen szó akár egy fölöslegessé vált bútorról, ruháról vagy éppen evőeszközökről, poharakról. Természetesen ha valaki úgy érzi, hogy inkább anyagilag támogatná az otthon nélkül maradt családot, a pénzbeli segítségnek is nagyon örülnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában