verseny

2021.05.13. 11:53

Ismét a döntősök között vannak a nógrádi cukrászok az Országtorta-versenyen

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete jubileumi, tizenötödik alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk alkalmából. A döntősök között pedig újra Nógrád megyei pályázóra is bukkanhatunk.

Nool

Forrás: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete facebook oldala

Idén jubileumi, tizenötödik alkalommal hirdették meg a „Magyarország Tortája” versenyt augusztus 20-i nemzeti ünnepünk, államalapító Szent István ünnepe, Magyarország szimbolikus születésnapja köszöntésére.

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a hivatlos Facebook oldalukon is közzétették a döntősök listját, akik között nógrádi nevekre is bukkanhatunk. Póti Éva és Rubint Regina, a G&D Kézműves Cukrászatból a Kikelet nevű tortacsodával pályáznak a címre.

Fotó: Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete facebook oldala

A somoskőújfalui szakemberek egy különleges kategóriában jelentkeztek a versenyre:

- Idén az Egy a Természettel Nonprofit Kft. támogatásával 2021. évre az Ipartestület meghirdette a „Magyarország Tortája” verseny alkategóriájaként az „Egy a Természettel” versenyt is, melynek győztese lesz a Vadászati és Természeti Világkiállítás Magyarország 2021. hivatalos tortája – olvasható a " target="_blank" rel="noopener noreferrer">bejegyzésben.

Hozzátették: az „Egy a Természettel” versenyben fel kellett használni az alábbi öt alapanyagból legalább egyet: áfonya, gesztenye, csipkebogyó, mogyoró, bodza.

" data-width="500" data-show-text="true">

">Magyarország Tortája 2021. – Íme a döntős torták

A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete jubileumi,...

Érdekesség, hogy idén az eper, a szeder, a mák és a kávé több versenyzőnél is kiemelt szerepet kapott. De ezen kívül a tejföl, az izgalmas zöldségek, mint a rebarbara, a cékla vagy a paprika több versenytortában is megtalálható idén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában