fejlesztés

2021.10.15. 19:50

Megújult utakat, orvosi rendelőt és egy falubuszt is átadtak pénteken Nógrád megyében

Ünnepélyes keretek között adták át péntek délután Egyházasgergén a megújult önkormányzati utakat és egy falubuszt is, Karancsalján pedig a modernebbé vált orvosi rendelőt. Az eseményeken mások mellett Skuczi Nándor, a Nógrád Megyei Közgyűlés elnöke és Balla Mihály, Nyugat-Nógrád országgyűlési képviselője is részt vett.

Gerhát Karina

Megújultak az utak

Forrás: NMH

Fotó: H.Cs.

László Viktor, Egyházasgerge első embere elmondta: nagy öröm számára, hogy hosszú hónapok után ismét lehetőség van a közös ünneplésre.

– Megpróbáltatásokkal terhes másfél év van a hátunk mögött, és azt gondolom, mindenkit megviselt a világjárvány. Az elmúlt időszakban a támogatások még fontosabbak voltak, hiszen az anyagi forrásainkat át kellett csoportosítani a veszélyhelyzet kezelésére. Hazánk kormánya azonban nem hagyta cserben a kistelepüléseket sem. A pályázatok zászlóshajójaként, a Magyar Falu Program keretében különféle támogatásokra tudtuk benyújtani igényeinket. Ennek köszönhetően közel 30 millió forintból újultak meg önkormányzati utak, valamint egy 13 millió forint értékű, 9 személyes falubusszal is gazdagodott Egyházasgerge – emelte ki László Viktor.

Ezzel a kisbusszal gyarapodott a település
Fotó: H.Cs. / NMH

Balla Mihály hangsúlyozta: a helyi közösség számára fontos volt, hogy a belterületi utak is megújuljanak.

– Biztos vagyok benne, hogy vannak még olyan utcák, ahol van teendő, de bízom abban, hogy a következő időszakban azok is járhatóbbá válhatnak. A Magyar Falu Programnak az lényege, hogy a legkisebb településeken is legyenek olyan fejlesztések, amelyeknek van közösségmegtartó ereje – emelte ki a honatya.

Megújultak az utak
Fotó: H.Cs. / NMH

Karancsalján a megújult orvosi rendelő átadóján Sulyok Oszkár Jánosné polgármester elmondta: a létesítmény több pályázati forrás felhasználásával, mintegy 45 millió forintból vált modernebbé.

– Az összegből megújult az ingatlan tetőszerkezete, továbbá új nyílászárókat is kapott az épület. Ezeken kívül leszigetelték a homlokzati falakat, korszerűsítették a fűtést, továbbá a víz- és az elektromos hálózatot, valamint új padlóburkolatot is kapott az orvosi rendelő. A mozgáskorlátozott mosdó kialakítását saját forrásból finanszírozta az önkormányzat. A támogatásnak köszönhetően a szolgálati lakás teljes belső felújítás is megtörténhetett – tette hozzá.

Karancsalján a megújult orvosi rendelőt adták át
Fotó: H.Cs. / NMH

Skuczi Nándor kérte Egyházasgerge és Karancsalja polgármestereit, lakóit, hogy továbbra is merjenek nagyot álmodni.

– Azt tartom a legfontosabbnak, hogy a községekben élő emberek további terveket szövögessenek, mert a kormány támogatja a falvakat. Szoktam mondani, mi sem vagyunk semmivel alábbvalók a nagyobb városokban élőktől. Ugyanazokat a feltételeket kell biztosítania a falvakban lakóknak, mint a városokban élőknek – mutatott rá az elnök.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában