Évforduló

2022.09.10. 18:10

Ünnepelt a szécsényi cég, egy napra leállt a termelés az üzemben

Az elmúlt napokban leálltak a gépek a város egyik építészeti elemeket gyártó üzemében. Úgy döntöttek, aznap nem lesz termelés, inkább megünneplik, hogy tizenöt éve alapították meg a vállalkozást. Miközben a katlanban főtt a finom gulyás, az emberek poharazgattak, beszélgettek, pingpongoztak.

Sz. F.

Csampa János, az üzem tulajdonosa azt mondta, nemcsak az a fontos, hogy munkalehetőséget biztosítsanak, a megbecsülés különböző formái is megilletik a dolgozókat. Most az üzem 15 éves születésnapját ünneplik. – A fennállás óta stabil a létszám, nem jellemző a fluktuáció, ami nagyban összefügg a dolgozók elismerésével – vélekedik az érdi vállalkozó, aki több szállal is kötődik a városhoz és térségéhez. Varsányban született, felesége pedig ludányhalászi származású. 

Csampa János és Barkó Ádám ügyelt az ünnep alkalmából a gulyásra
Fotós: Sz.F. / Forrás: Nool.hu

Az élete úgy alakult, hogy Érdre került, ahol létrehozta kis műhelyét, amit idővel kinőtt, s komoly mérlegelés után úgy döntött, hogy Szécsényben bővíti tovább a vállalkozását. A város déli részén megvásárolta az egykori mezőgazdasági termelőszövetkezet pulykatelepének elhanyagolt, rossz állapotban lévő két épületét. Az 1700 négyzetméter alapterületet a kor követelményeinek megfelelően felújította, s korszerű gépekkel rendezte be. Mindez tizenöt évvel ezelőtt történt. 

Az üzemben különböző fémből készült elemeket gyártanak az építőipar részére. Kezdetben nyolc személyt foglalkoztatott a vállalkozás, napjainkban pedig már 32 ember számára biztosít munkalehetőséget. Az évek során az üzemet folyamatosan fejlesztették, elkészült a porfestő, majd a galvanizálórészleg is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában