Vadásztak

2022.10.17. 18:52

Elverte az olimpiai bajnok birkózót Bátonyterenye alpolgármestere (videó)

Bátonyterenye alpolgármesterének sikerült az, ami keveseknek: elverte Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózót. Igaz, hogy Letovai Zoltán nem a szőnyegen érte el ezt a bravúrt, hanem a Csente Vadásztársaság elnökeként a bajnok által elejtett szarvasok teteme felett.

G. E.

Lőrincz Tamás és Letovai Zoltán régóta jó ismerősök

Forrás: Facebook/Letovai Zoltán

Hagyomány, hogy minden vadfaj esetében, az első terítékre kerülő egyedet elejtő vadásznak a kísérője az avatási szertartás keretében egy bottal rásóz a hátsó fertályára. Mivel Lőrincz Tamás az utóbbi időben egy gím és egy dámbikát is elejtett a Csente Vadásztársaság területén, így a fenti szokást alkalmazták esetében is.

– Egy közös ceglédi barátunk már közel harminc éve vadászik társaságunknál, általa kerültünk kapcsolatba az olimpiai bajnokkal – fejtette ki Letovai Zoltán. – Lőrincz Tamás már korábban is járt nálunk, azonban első gímbikáját idén szeptemberben sikerült elejtenie, októberben pedig egy dám került terítékre.

Mint mondta, a birkózó klasszis aktív sportolói karrierjét már abbahagyta, jelenleg a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia szakmai igazgatója, valamint a Magyar Honvédség századosa.

– Szíve csücske ez a vidék, szűkebb hazánkba nem csak vadászat céljából látogat el, korábban már városi rendezvényen is részt vett Bátonyterenyén.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában