Fejlesztés

2023.01.16. 21:05

Energiatakarékos óvodába járhatnak a gyerekek Nemtiben

A közelmúltban fejeződött be Nemtiben a Gesztenyefa Óvoda energetikai korszerűsítése. A beruházást közel 32 millió forintos pályázati támogatásból valósította meg a település önkormányzata. A fejlesztésnek köszönhetően csökken az intézmény fenntartási költsége, az ide járó 15 kisgyermek pedig modern környezetben töltheti mindennapjait.

G. E.

Szebb környezet, takarékosabb üzemeltetés

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

Nemti önkormányzata mintegy 32 millió forintot nyert a helyi Gesztenyefa Óvoda energetikai fejlesztésére, a beruházás a közelmúltban befejeződött. Annak során kicserélték a külső nyílászárókat, korszerűsítették a fűtési rendszert, elkészült a homlokzat hőszigetelés, napelemeket szereltek fel az épületre és akadálymentesítették is azt. Az energetikai fejlesztés eredményeként az óvoda üzemeltetési és fenntartási költségei csökkennek, a település pedig környezetbarát és gazdaságilag hatékonyabban üzemeltethető közintézménnyel gazdagodott. 

– Korábban szintén pályázati támogatásból újultak meg a 110 éves épület belső terei és a tetőszerkezete is. A fenti beruházást követően pedig immár kívül-belül modern, jól felszerelt intézmény várja az ide járó 15 kisgyermeket. Az sem utolsó szempont, hogy a jelenlegi energiaárak mellett gazdaságosabb lesz az épület fenntartása – fogalmazott Széll Istvánné polgármester, aki arra is kitért: – Önkormányzatunk számára fontos az óvoda megtartása, mivel iskola már nem működik a településen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában