Fejlesztés

2023.01.10. 10:54

Több jelentős beruházást adhat át idén az ipolyvecei önkormányzat

A tavalyi esztendő végén nyert el közel negyvenmillió forintos támogatást egy fontos mellékutca korszerűsítésére a település önkormányzata. A faluban hamarosan más kivitelezések is befejeződnek.

H.H.

A község központi részén az elmúlt években több jelentős fejlesztés történt, így például elkészült az új orvosi rendelő épülete, megújult, és tornaszobával, illetve játszóudvarral bővült az óvoda, valamint az intézménnyel szemben faültetéssel kialakítottak egy kis parkot.

Molnár János polgármester megkeresésünkre elmondta, nagyon hiányzott már a területen átvezető Ady Endre út és a hozzá kapcsolódó Kossuth út korszerűsítése, amely a művelődési házzal szemközt nyílik és egyenesen az Ipoly-parti gátig vezet, ugyanakkor a gyakoribb használattól az állaga az utóbbi időkben jelentősebben leromlott, amire sokan panaszkodtak. Éppen ezért adott be az önkormányzat pályázatot a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz támogatási formájára, és összesen 37,1 millió forintot nyertek el az útszakasz felújítására. 

A valamivel több mint háromszáz méteres felület aszfaltozása révén nem csupán az érintett intézmények megközelítése válhat könnyebbé, hanem az idegenforgalom szempontjából sem mellékes, hiszen egyre többen keresik fel a folyópartot kerékpárosan és gyalogosan, kellemes kirándulásokra.

Molnár János hozzátette: a közeljövőben más kivitelezések is befejeződnek a faluban. A polgármesteri hivatal felújításának végső határideje március 31., és a munkálatok a megfelelő ütemben zajlanak, hasonló a helyzet a napközi és a könyvtár esetében, ami az Együtt Ipolyvecéért Mozgalom által benyújtott pályázat révén valósul meg, míg a temetőben szintén elkészültek a szükséges járdák. 

A 2023-as tervekről szólva a polgármester kifejtette, várják a Magyar Falu Program friss kiírását, mivel akadnak még olyan útburkolatok a faluban, amelyek feltétlenül javításra várnak, nem beszélve arról, hogy két, földalapú utcarész is szilárd felületre vár.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában