Vakáció

2023.06.17. 08:55

Nyári foglalkozásokat szerveznek a rászoruló nógrádi gyerekeknek

Nyáron sem hagyják programok nélkül a nehéz körülmények között élő gyerekeket a Szent Ferenc Alapítvány munkatársai.

G. E.

  – Táborral, sok programmal készülünk a nyárra, és a tanulókört sem szüneteltetjük – adta hírül honlapján a Szent Ferenc Szegényei Alapítvány, ami Ságújfaluban és Szalmatercsen működteti a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Felzárkózó települések programját.  Mint arról beszámoltak, a közelmúltban mindkét településről elvitték a gyerekeket a Nagykeresztúr közelében található Kisfaludi Lovastanyára, ahol kézműves foglalkozások, állatsimogató és sok játék, majd lovaglás várta őket. 

Szalmatercsen termelői piaccal, míg a ságújfalui jelenlétházánál kerékpárversennyel egybekötött gyereknapot szerveztek, a tanév végéhez közeledve pedig egyre több alkalommal töltik játékkal a délutánjaikat az alsó tagozatos diákok az alapítványnál.

– Továbbra is rendszeresen tartjuk a baba-mama klubot, a bütykölde foglalkozásokat, és ismét megszerveztük a ruhabörzét is. A délutáni tanulókörben a házi feladat elvégzéséhez nyújtunk segítséget, ezt a foglalkozást nyáron sem szüneteltetjük – számolt be róla a szervezet. – Adományozóinknak köszönhetően a ságújfalui iskolások idén nyáron szervezett keretek között utazhatnak a balatoni Erzsébet táborba, a buszköltséget alapítványunk állja.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában