Vasút

2023.08.22. 11:18

Váratlan helyről kapott levelet vasútügyben Balassagyarmat polgármestere

A MÁV augusztustól több vonalon felfüggesztette a személyszállító közlekedést.

Lászlók Judit

Mint arról korábban portálunk beszámolt: a MÁV augusztustól több vonalon felfüggesztette a személyszállító közlekedést, az intézkedés érintette a Balassagyarmat – Ipolytarnóc vasútvonalat is. Az üggyel kapcsolatban most Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere váratlan helyről kapott levelet. 

A polgármester a közösségi oldalán számolt be arról, hogy a szabadságáról hazatérve meglepő levelet kapott Varjú László országgyűlési képviselőtől, a Demokratikus Koalíció alelnökétől, aki konzultációt ajánlott a bezárt szárnyvonali vasútvonalak okozta problémák orvoslása érdekében. 

„Levelében a szárnyvonali vasútbezárások kapcsán háborodik fel az a Gyurcsány-párti politikus, aki országgyűlési képviselőként és az MSZP akkori frakcióvezető-helyetteseként asszisztált az első Gyurcsány-kormány 2007-es, 14 vasútvonalat érintő bezárásához, majd a Bajnai-kormány államtitkáraként a 2009-es, 24 vasútvonalat érintő bezárásához. Vagyis 38 vasúti – közte a Diósjenő-Romhány – szárnyvonal bezárásában ludas” – írta a bejegyzésben.

Hozzátette: igyekezett úriemberként reagálni a levélre, így megköszönte a konzultáció lehetőségének felajánlását, azonban emlékeztette az országgyűlési képviselőt arra, mivel ő nem vasúti szakember, ezért csak Vitézy Dávid egykori közlekedési államtitkár és a szakmai szervezetek érveit tudná felsorolni. Majd a meglepettségén túl megfogalmazta kétségeit a Demokratikus Koalíció tiltakozásának őszinteségeit illetően.

„A vasúti szárnyvonalak fejlesztése és megmentése érdekében is folytatott mozgalom sikeréhez elengedhetetlen a hitelesség. Aki csak pillanatnyi haszon – szavazatszerzés vagy lájkvadászat – miatt tesz úgy, mintha vasútpárti lenne, szerintem engedje el a sztorit, mert ez utóbbival többet használ” – hangsúlyozta Csach Gábor.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában