Idősek napja

2023.10.17. 07:48

Rákóczibánya két legidősebb lakóját is köszöntötték az ünnepségen

Idősek napi rendezvényen mulathattak a település szépkorúi Rákóczibányán a napokban. Az eseményen a község két legidősebb lakóját is köszöntötték.

Veres Edina

A település szépkorúit ünnepelték a napokban Rákóczibányán. A község közösségi színterének Facebook-oldalán olvasható tájékoztatás szerint az idősek napja alkalmából tartott rendezvény nyitányaként Jakab Gábor, a település polgármestere szólt az egybegyűltekhez. A falu első embere beszédébe köszöntötte a legidősebb rákóczibányai lakosokat, azaz a 94 éves Reszel Ferencnét, illetve a 88 éves Kövendi Mihályt.

A bejegyzésből az is kiderült, hogy a helyi Idősek Napközi Otthona 1982. november 12-én nyitotta meg kapuit. Az intézmény akkori vezetőjének, Balla Józsefnének, továbbá dolgozójának Fábry Eriknének oklevéllel és ajándékcsomaggal kedveskedtek a szervezők a napokban tartott idősek napi rendezvényen. Mellettük azok is ajándékot vehettek át, akik jelenleg foglalkoznak a település idős lakosaival, így Vass Enikőt, Szikóiné Bódi Angélát és Nagy Zoltán falugondnokot szólították ki a csomag átvételéért. A vacsora után Ihos József szórakoztatta a megjelenteket, míg végül ifj. Berecz György és Berecz Bálint gondoskodott a jó hangulatról és a zenéről.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában