Várakozás

2023.12.12. 08:07

Több fényfüzér, karácsonyfa és Betlehem hangol az ünnepre Mátramindszenten

A hagyományokhoz hűen ünnepi díszbe öltöztették Mátramindszent főterét, az itt felállított karácsonyfát helyi lakos ajánlotta fel.

Gulyás Edina

Varázslatos látványt nyújt sötétedés után a falu

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

A településre érkezőket már a falu határában karácsonyi dekoráció fogadja, amit szalmabálából alakítottak ki. A község központját pedig a korábbi évek hagyományának megfelelően dekorálták. 

– Fényfüzér díszíti a polgármesteri hivatalt, a művelődési házat és a tájház épületét is. Ez utóbbi udvarában már áll a betlehem, amit minden évben, így idén is megcsodálhatnak a lakók – tájékoztatott Horváth János polgármester. – A falu karácsonyfáját egy helyi lakos, Véghné Marika ajánlotta fel, a annak szállításáról és díszítéséről az önkormányzat gondoskodott. 

Mint mondta, idén is megrendezik a hagyományos közös gyertyagyújtást a tájház udvarán, december 17-én, vasárnap a szentmisét követően. Itt forralt borral, teával és a helyiek által készített süteményekkel kínálják a résztvevőket. Közös énekkel, beszélgetéssel hangolódnak karácsonyra.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában