Tavasz

2024.02.03. 19:32

Pizsamában érkeztek, medve napot tartottak a mátranováki általános iskolában

Egy mulatozással és élményekkel teli medve-napot tartottak február 2-án a Mátranováki Fekete István Általános Iskolában. Az ismert hiedelmet éltetve pizsamába, köntösbe öltözve érkeztek meg az intézménybe reggel a diákok, tanárok és az intézmény munkatársai egyaránt.

Sipos Nina Vivien

Az iskolában mindenki kapható volt egy kis mókára

Forrás: Facebook / Móra Ferenc Általános Iskola

A Mátranováki Fekete István Általános Iskolában egy szórakoztató és rendhagyó napot tartottak február 2-án, pénteken, ugyanis a tanulók és pedagógusok pizsamában vagy köntösben érkeztek meg reggel az intézménybe azért, hogy mikor a medve kikukkant  a barlangjából, azt lássa, még senki sem kelt fel, így ő is visszakuckózik fekhelyére, és folytatja téli álmát márciusig, a tavasz érkeztéig.

– Az osztályok között versenyt hirdettünk, ki hoz a legtöbb mackót magával a Medve-napon, s melyik osztály visel a legtöbb pizsamát. Egyéni kihívásunk is volt, kerestük a legnagyobb és legkisebb mackókat – írja hivatalos Facebook oldalán az iskola, hozzátéve: – A szünetben Mackógyűlést tartottak, ahol átvehették jutalmukat a legaktívabb osztályok és az egyéni verseny győztesei.

A medvével kapcsolatos babona továbbra is közismert és sokan hisznek is benne

A közismert hiedelem szerint gyertyaszentelő napján a téli álmot alvó barnamedve felébred, kitekint a barlangja bejáratán, hogy megnézze, milyen az idő. Ha derült az ég és szépen süt a nap, enyhe a levegő, akkor visszamegy és folytatja az alvást, hiszen tudja, hogy még nincs koránt sincs vége a télnek, mert hó, fagy, és kemény hidegek lehetnek. Ha azonban hideg, téli időt talál, kinn marad a természetben, mert érzi, hogy hamarosan vége a télnek, és nemsokára megenyhül az időjárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában