Nool.hu videó

2024.02.23. 11:33

Új pompájában ragyog a Balassagyarmati Törvényszék épülete (videó)

Minap átadták a Balassagyarmati Törvényszék 500 millió forintból felújított épületét. Az ünnepségről videós összeállítást készítettünk.

Nool.hu

Mint arról beszámoltunk: a Balassagyarmati Törvényszék A épületének a felújítása 497,9 millió forintból valósult meg, a fedezet biztosításáról az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke döntött. 

Jelentős beruházásnak számít a város, sőt a megye életében is: a  fejlesztés során törekedtek arra, hogy visszaadják az épületnek azt a patináját, amivel már 110 évvel ezelőtt is rendelkezett. A szakemberek törekedtek arra, hogy a több mint 110 éves épület állagát megóvják. A mostani beruházás során megtörtént az A épület teljes homlokzatfelújítása, az alagsor vizesedésének a megszüntetése, a szobrok és a főbejárat ajtajának cseréje, a belső udvar korszerűsítése, valamint a főhomlokzat díszkivilágítást kapott. Az épület színének kiválasztásakor törekedtek az eredeti visszaállítására.

Nógrád vármegyében 5 bírósági épületben folyik ítélkező tevékenység, Salgótarjánban és Balassagyarmaton két-két, míg Pásztón egy épületben. Mára – a balassagyarmati B épületet leszámítva – minden külső és belső infrastrukturális feltétel adott ahhoz, hogy a magas színvonalú munkára koncentrálva tudják ellátni feladataikat az ott dolgozók.

Az ünnepségről készült videós összeállításunkat itt megtekinthetitek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában