Szakkör

2024.04.28. 11:26

Csodás alkotások mellett emberi kapcsolatok is születnek a nógrádi szakkörökön

A Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád vármegyei munkatársai sorra látogatják a térségben működő szakköröket. Ezeken az alkalmakon nem csak a készülő alkotásokat, hanem a helyieket is megismerik a szakemberek.

Gulyás Edina

A szakköröknek köszönhetően nő a közösségi együttműködés és erősödik a helyi identitás

Forrás: www.nmi.hu

Az elmúlt hetekben több település szakkör-foglalkozásait is meglátogatták a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád vármegyei munkatársai. Amellett, hogy meghallgatták a tapasztalatokat, jó alkalmak voltak ezek arra is, hogy megismerkedjenek a településeken élőkkel – számoltak be az intézmény honlapján. 

Hozzátették: minden településen más a hangulat, más szempontok érvényesülnek. Van ahol a résztvevők híven követik az oktató videók által mutatott tervet, és igyekeznek a maximumot kihozni a munkájukból. Más településeken inkább az együtt töltött idő, a jó beszélgetések lehetősége dominál, emellett természetesen szép alkotások születnek. Azokból május 21-én vármegyei szakköri zárókiállítás nyílik, melyre a csoportok többsége jelentkezett. 

A bejegyzés arra is kitér, hogy a közös tevékenységnek köszönhetően a településeken nő a közösségi együttműködés és erősödik a helyi identitás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában