Korszerűsítés

2024.04.29. 10:55

Dolgoznak a rendezvényház kialakításán Cserháthalápon

Megkezdődtek a korszerűsítési munkálatok az egykori kisnemesi kúria épületében Cserháthalápon, ahol egy rendezvényház kialakítását tervezi az önkormányzat.

Hegedűs Henrik

Itt az államosítást követően a Műdekor nevű cég üzeme működött, szinte egészen a rendszerváltásig, ám az utóbbi években egyre leromlott állapotba került, mindenképpen megérett a felújításra, ugyanakkor sokáig kérdéses volt, milyen célra akarja hasznosítani a falu vezetése.

Dócsné Sávolyi Henriett, a nyugat-nógrádi község polgármestere arról tájékoztatta portálunkat, hogy a Terület – és Településfejlesztési Operatív Program támogatásának jóvoltából 75 millió forintot nyertek, így a főút melletti domboldalon magasodó régi úrilaknál a közelmúltban megkezdhették az energetikai fejlesztést. Első körben tehát elvégzik a külső falak szigetelését, a nyílászárók cseréjét, a fűtési rendszer modernizációját, a villamoshálózat felújítását és a tetőszerkezet cseréjét. A belső tér pedig további pályázatoknak köszönhetően szépül meg, hogy az előzetes elképzeléseknek megfelelően mielőbb betölthesse a épület leendő rendezvényházi szerepét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában