Tanfolyam

2024.04.21. 11:58

Konfliktuskezelési technikákkal ismerkedhettek meg a hallgatók a salgótarjáni kórházban

Konfliktuskezelési technikákat sajátíthattak el az egészségügyi hallgatók a salgótarjáni kórházban a napokban megrendezett tanfolyamon.

Gulyás Edina

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara Békés- és Nógrád Vármegyei Területi Szervezetei, a Békés Vármegyei Központi Kórház, valamint a Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház–Rendelőintézet közösen szervezett kreditpontszerző tanfolyamot Konfliktuskezelési kommunikációs technikák alkalmazása az akut betegellátásban címmel.

A salgótarjáni intézmény közleménye szerint, a tréningen a hallgatók saját élményeikre alapozott szituációkon keresztül a beteg és a hozzátartozó szemszögéből élhettek át különböző konfliktushelyzeteket. Azt követően a megtanult kommunikációs technikákat ugyancsak szimulációs környezetben, de már egészségügyi dolgozói szerepben alkalmazhatták számos helyzetben.

– A Békés Vármegyei Központi Kórház Skill laborjából érkezett tapasztalt oktatóknak köszönhetően a hallgatók a mindennapokban is használható gyakorlati kommunikációs készséggel gazdagodtak. A képzés átvételének szándékával a salgótarjáni kórház intézményi szakoktatója, pszichológusa, illetve Skill laborjának instruktorai is részt vettek a tréningen. Reményeink szerint még az év első felében lehetőség lesz hasonló tanfolyam megrendezésére – olvasható a portálunkhoz eljuttatott közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában