Környezetvédelem

2024.05.04. 18:46

A hulladékkezelés problémáit ismerték meg a pásztói gimnazisták

Nagy Orsolya

A közelmúltban volt a Mikszáth Kálmán Gimnázium a fenntarthatósági témahét, amely során számos programmal készültek a diákok számára. Mint arról az intézmény a Facebook-oldalán beszámolt, az egyik iskolai csoport ellátogatott a napokban a Salgótarján Térségi Kommunális Szilárd Hulladéklerakó csókáspusztai telephelyére, ahol a hulladékkezeléssel kapcsolatos problémákról hallhattak tájékoztatót, valamint megtekinthették a beérkező szelektív hulladékok válogatását, komposztálást és egyebek mellett az új szemétlerakó helyének kialakítását is. Hozzátették: megdöbbentő volt a szeméthegy látványa és az, ahogyan a kompaktor gépek tömörítették az irdatlan mennyiségű szemetet, miközben gólyák, varjak böngésztek a szemét között.

Az intézmény arra is kitért, hogy ezt követően a Nádland Farm Kft-nél jártak Vizslás-Újlak határában, ahol az ökológiai gazdálkodás rejtelmeibe avatta be a diákokat egy elhivatott házaspár. A biomag vetés, a palántanevelés Walipiniben, fóliasátras és szabadföldi növénytermesztés, majd a növények betakarítása utáni mosás, csomagolás fázisait láthatták. Ráadásul ízletes levélzöldségeket is kóstolhattak a gimnazisták.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában