Fejlesztés

2024.05.06. 10:07

Elindultak Nógrád várának a felújítási munkálatai

Elindultak Nógrád várának állagmegóvó felújítási munkálatai – jelentette be a Facebook-oldalán közzétett videóban Balla Mihály országgyűlési képviselő Varga Richárddal, a település polgármesterével.

Lászlók Judit

Még tavaly tavasszal omlásveszély miatt zárták le a nógrádi várat

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Mint arról portálunk 2023 tavaszán beszámolt: a nógrádi várnak több kritikus falszakasza is volt, amelyeknek állagmegóvása nem várhatott tovább. Ezért 2023. április 25-én a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. élet- és balesetveszély miatt teljesen lezárta a várat a munkák elvégzéséig, tavaly október 31-ig. Azonban a tevékenységeket nem sikerült a kijelölt határidőre elvégezni, így a lezárást egy évvel meghosszabbították. A munkálatok teljesítésének új időpontját 2024. október 31-re tervezik.

Balla Mihály országgyűlési képviselő a Facebook-oldalán közzétett videóban Varga Richárddal, Nógrád polgármesterével közösen adott tájékoztatást a felújítási munkálatokkal kapcsolatos új fejleményekről. A videóban elmondták, hogy a múlt héten elindult a felújítás. A tulajdonos a kivitelezőnek átadta a munkaterületet, zajlanak a fizikai tevékenységek.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában