Érettségi

2024.05.06. 18:50

Érettségi: megoldhatónak találták a magyar feladatsort a balassagyarmati diákok

Mint arról már beszámoltunk: hétfőn reggel 9 órakor megkezdődött az idei érettségi. Az első napon magyar nyelv és irodalom írásbeli vizsgán kellett számot adni tudásukról a fiataloknak. A Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnáziumban középszinten érettségizők megoldhatónak találták a feladatokat.

Lászlók Judit

Mogyorósi Attila, a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium igazgatója számolt be a részletekről portálunknak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Mogyorósi Attila, a Balassagyarmati Balassi Bálint Gimnázium igazgatója portálunk érdeklődésére elmondta, hogy az intézményben 104 tanuló érettségizik idén. Közülük magyar nyelv és irodalomból 93 diák középszintű, illetve 11 emelt szintű érettségi tett a mai napon. Kifejtette: a középszintű érettségi első részében szövegértési-nyelvtani feladatsort és egy irodalmi műveltségi tesztet kellett megoldaniuk a diákoknak 90 perc alatt.

A második részben a tanulóknak választaniuk kellett, hogy elemzik Karinthy Frigyes Az olasz fagylaltos című novelláját vagy Babits Mihály költészetéből írnak egy általános témakifejtő esszét. Erre 150 percük volt a diákoknak.

– A középszintű érettségivel kapcsolatban a tanulóink elmondták, hogy megoldhatók voltak a feladatok és rendben találták azt, illetve ilyen típusú érettségire készültek. Akadtak olyanok, akik nagyon örültek a novellaelemzésnek, miközben mások kevésbé. Ez is azt mutatja, hogy a mai diákság ugyanúgy, ahogy régen is sokféle, és más az érdeklődési körük. Mindenesetre azt láttam a tanulókon, hogy felszabadultan és nem letörten jöttek ki a vizsgatermekből – mondta Mogyorósi Attila.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában