EU ismeretek

2024.05.06. 08:10

Grazban bővítették EU-s tudásukat a salgótarjáni gimnazisták

Grazban jártak a Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium diákjai. Az EPAS iskolák találkozóján kibővíthették az Európai Unióval kapcsolatos tudásukat és ismereteiket.

Sipos Nina Vivien

Grazban jártak a bolyaisok

Forrás: Facebook/Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium

A Salgótarjáni Bolyai János Gimnázium három junior nagykövete, Babják Sára, Fráter Kira és Erki Dávid részt vettek a Grazban megrendezett Európai Parlament Nagykövet Iskoláinak (European Parliament Ambassador School) regionális találkozóján a közelmúltban, Tóth Dóra tanárnő kíséretével. Az eseményen osztrák, szlovén, cseh és szlovák diákokkal együtt tevékenykedve mélyítették el a nógrádi fiatalok az Európai Unióval kapcsolatos ismereteiket.

A rendezvény legfontosabb célja az volt, hogy a tanulók megtanuljanak együttműködni és közösen gondolkodni, valamint hogy megismerkedjenek egymással. A legfőbb téma a demokrácia, az EU értékei, a jelen és jövő, illetve a közelgő szavazás volt.

„Résztvevőként aktív szerepet vállaltak a meghívott EP képviselők, akik szívesen válaszoltak a junior EP nagykövetek kritikus kérdéseire is. A workshopok, a csapatokban történő témafeldolgozások, továbbá a szabadidős programok kiváló alkalmat nyújtottak a junior nagyköveteknek arra, hogy más országbeli diákokkal kapcsolatokat alakítsanak ki, és a jövőben akár közös projektekben vegyenek részt” – írta a salgótarjáni oktatási intézmény a Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában