III. Vidéki Ízek Főző- és Kulturális Fesztivál

2024.05.04. 13:15

Harmadszor rendezték meg a főző- és kulturális fesztivált Karancsberényben

Sipos Nina Vivien

A Reménység Nyugdíjas Klub szervezésében idén is megtartották a III. Vidék Ízei Főző- és Kulturális Fesztivált, ahol számos érdekes és szórakoztató program, műsor várta az érdeklődőket Karancsberényben. A rendezvényt Molnár Erika Tünde polgármester nyitott meg.

Bármilyen népies vagy tájjellegű étellel nevezhettek a főzőversenyen résztvevők, így változatos édességek és sütemények készültek a vetélkedőre, ezzel is több feladatot adva a döntésben Lovasi Józsefnek és Oláh Gergelynek, a Szabadtűzi Lovagrend tagjainak, akik a főzőverseny zsűrijét képezték.

„11 főzőcsapat mérte össze főző és sütő tudását, melyre határon túli csapat is érkezett, ezáltal rendezvényünk nemzetközivé nőtte ki magát. Szép eredmények születtek. A rendezvényünk jó és vidám hangulatban zajlott, melyhez fellépő vendégeink is nagyban hozzájárultak.” – olvasható Tóth Szőllősi Aranka, a Reménység Nyugdíjas Klub elnökének Facebook-oldalán.

A gasztronómiai megmérettetés alatt különféle kulturális programok és érdekes műsorok is szórakoztatták a lakosokat és az érdeklődőket. A rendezvényen színpadra lépett a Szécsényi Senior Örömtánc Csoport, a Karancslapujtői Nyárutó Nyugdíjas Klub Lantos Sándor kíséretével és szólistáival, a Nógrádmegyeri Együtt Egymásért Egyesület Népdalköre, a Havanna Tánccsoport, Bankó Nándor hegedű, és gitáros társa kíséretében, valamint Forgács Erzsike nótaénekes is.

A fesztiválon ünnepi köszöntőt mondott Bablena Ferenc, a Nógrád Vármegyei Közgyűlés alelnöke, ezt követően pedig a verseny eredményhirdetése következett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában