Választás 2024

2024.05.06. 14:59

Fidesz-KDNP: összeomlott Huszár Máté kampánya

Az MSZP Nógrád vármegyei elnöke Facebook-hirdetésben keres segítőket, a helyi Fidesz-KDNP szerint összeomlott Huszár Máté polgármesterjelölt kampánya.

Nool.hu

Megdöbbentő módon, Facebook-hirdetésben keres önkéntest, kampánysegítőt Huszár Máté – írta a szocialista polgármesterjelölttel kapcsolatban közösségi oldalán a Fidesz-KDNP helyi szervezete. Úgy fogalmaztak: „Ez már mindennek az alja. 10 éve vezetik a várost, Huszár az általa megbuktatott Fekete milliókkal kitömött alpolgármestere. Ha 10 év után ennyire képesek, hogy hirdetésben kell keresni segítőt, akkor a mögöttük hagyott 10 évről állítanak ki bizonyítványt.” A Fidesz-KDNP szerint Huszár kampánya összeomlott, a bukás elkerülhetetlen.

Huszár Máté polgármesterjelölt, Salgótarján
Huszár Máté és az idős asszony kampányfotója
Forrás: Huszár Máté Facebook-oldala

Cukiságkampánnyal akar szavazókat nyerni

Huszár Máté egyelőre nem kommentálta a kormánypárti politikusok állításait, ehelyett a baloldali városvezetés visszatérő kommunikációs megoldásaival igyekezett támogatói táborát növelni hétvégén is. Miként azt a közösségi felületeken sokan szóvá is tették, Huszár kampányában az elmúlt napokban is erősebbnek bizonyult a politikai populizmus a várost érintő valós problémáknál. 

A szocialista jelölt és stábja szombaton reggel posztolt fotót arról, ahogyan a segítőkész Huszár Máté egy idős asszony bevásárlókocsiját húzza maga mögött a botrányos körülmények között felújított vásárcsarnok bejáratánál. Az elmúlt napokban egyébként a megyei MSZP-elnök lánya, édesanyja és személyi edzője is szerepet kapott a kampányban, posztolt Fekete Zsolt születésnapjáról, illetve sörrel a kezében a majálisról is.

Mit csinált tíz éven át Huszár?

Nem csupán a salgótarjáni lakosok, hanem természetesen Huszár politikai ellenfelei is átlátnak az efféle kampányfogásokon, és élnek is a lehetőséggel, hogy lecsapják a magas labdákat. Huszár Máténak ugyanis alpolgármesterként egy évtizede lett volna arra, hogy lépéseket tegyen Salgótarján fejlődése, fejlesztése érdekében, ám a milliárdos lehetőségekkel sem tudott mit kezdeni a baloldali városvezetés.

„Gyurcsány Ferenc jelöltje 10 év semmittevés után cukiságkampánnyal akar polgármester lenni! Kedves Máté! 10 évig lett volna ideje segíteni, például midibusz-járatokkal a Kistarján úton. De a saját körzetében is nulla volt a teljesítménye” – kommentálták Huszár Máté posztját.

Korábban a környezetszennyezési botrány kapcsán merült fel a Fekete-Huszár vezette önkormányzat felelőssége, ugyanis akár a város is megvásárolhatta volna a kármentesítésre váró egykori acélgyári területet, ám ez nem történt meg. Becsó Zsolt országgyűlési képviselő korábban úgy fogalmazott: „A Modern Városok Program azt a lehetőséget is megadta a város vezetésének, hogy a barnamezős területek megvásárlására, majd rekultiválására is sor kerülehett volna. Botrányos alkalmatlanságuk miatt erre nem került sor. Arra is képtelenek voltak, hogy megoldást találjanak arra, hogy a város tudja megvásárolni a felszámolótól az acélgyár területét.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában