Nool.hu videó

2024.05.07. 12:47

Újabb ingyenes fecskelakásra pályázhatnak majd a fiatalok Balassagyarmaton (videó)

Felújított önkormányzati lakásokkal segítik és támogatják a helyben lakó, a környéken dolgozó fiatalok önálló életkezdését az Ipoly-parti városban. Újabb ingatlan ingyenes használatára, úgynevezett fecskelakásra pályázhatnak majd a balassagyarmati munkavállalók.

Lukács Zsófia

Balassagyarmat önkormányzata az „Esély otthon – Balassagyarmaton” pályázat keretében a város jövője szempontjából értékes végzettséggel rendelkezők – elsősorban szociálisan rászorult vagy hátrányos helyzetű – emberek városba történő letelepedését támogatja. Az önkormányzat vállalta, hogy meghatározott időtartamra 11 darab bérlakást biztosít a pályázaton nyertes, itt letelepedni kívánó fiatal szakemberek számára. Jelenleg a program harmadik turnusában tizenkilenc fiatal bérleti díj nélkül, a rezsiköltségek megfizetésével lakik a belváros legszebb polgári palotájának lakásaiban a Gansel-házban.

Zajlanak a munkálatok Balassagyarmaton
Fotó: Lukács Zsófia / Forrás: Nool.hu

A napokban jelentette be Csach Gábor polgármester, hogy újabb lakásra pályázhatnak majd a fiatalok. 
– A Gansel udvar eddig romosan álló egyik lakásában elkezdődtek a felújítási munkálatok. Az ingatlan 2 éves használatára szeptemberben lehet majd pályázni. Ősszel belekezdünk a 13. lakás kialakításába is – mondta el portálunknak Csach Gábor.

Hozzátette: túljelentkezés jellemzi a fecskelakások pályázatát.  
– Látható, hogy nagy igény van új lakásokra még olyan módon is, hogy két év használat után ki kell költözniük. Legfontosabb cél az, hogy ösztönző hatású legyen a program arra, hogy aki Balassagyarmaton dolgozik és itt szeretne élni, annak legyen esélye az indításra – fogalmazott a polgármester.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában