Választás 2024

2024.05.09. 14:04

Ketten indulnak a polgármesteri posztért a legbátrabb városban

Május 6-án, hétfőn 16 órakor lejárt a jelöltállítás és az ajánlások leadásának a határideje is a helyi önkormányzati választásokra. Így már véglegessé vált, hogy két polgármesterjelölt megméretteti magát a legbátrabb városban.

Lukács Zsófia

Balassagyarmaton ketten mérettetik meg magukat a választáson. Csach Gábor, a jelenlegi polgármester a Fidesz-KDNP-t képviseli majd, Gyenes Szilárd pedig a Szövetség a Balassagyarmatiakért Egyesült támogatásával indul.

A Nemzeti Választási Iroda adatai szerint Balassagyarmaton a választásra jogosultak aktuális száma a szavazóköri névjegyzék előállításakor 11 ezer 830 volt. Az összes helyi önkormányzati mandátum pedig 12. Ez egy polgármesterből, illetve tizenegy települési önkormányzati képviselőből tevődik össze, az egyéni választókerületekből nyolcan, a kompenzációs listákról pedig hárman juthatnak be. A választópolgárok az Ipoly-parti városban 16 szavazókörben adhatják majd le a voksukat június 9-én, vasárnap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában