Rendkívüli közgyűlés

2024.05.10. 15:22

Lebontják a salgótarjáni strand pavilonját és a Forgách-telepi kultúrházat is

Két döntést hozott a salgótarjáni közgyűlés a testület pénteki, rendkívüli ülésén: épületbontásokról és egy felügyelő bizottsági hely betöltéséről határoztak a képviselők.

Kéri István

Két döntést hozott a salgótarjáni közgyűlés a testület pénteki, rendkívüli ülésén

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

A testület felhatalmazást adott a Salgó Vagyon Kft.-nek, hogy elindítsa két épület lebontását. Az indoklás szerint a helyszíni szemlék megerősítették, hogy mindkét esetben jelentős az állagromlás, a szerkezeti károsodások már a környezetre is veszélyt jelentenek, jelenlegi formájában egyik ingatlan sem újítható fel gazdaságosan. Az önkormányzati vagyonkezelő ennek okán felhatalmazást kapott arra, hogy lebontsa a strand területén belül található Sirály pavilont, illetve a nemrégiben megújult Forgách-telepi kolóniatömb város felőli sarkában álló egykori kultúrház épületét. Az előzetes árajánlatok alapján a bontások mintegy 21 millió forintba kerülnek majd, az összeg magába foglalja a törmelék elszállítását is.

Új tagot választottak

A testület a Zenthe Ferenc Színház Nonprofit Kft. felügyelőbizottsági tagjává választotta Takácsné Márton Zsuzsannát. A döntést azért volt szükséges meghozni, mert áprilisban elhunyt a bizottság egyik tagja, Somoskői Lászlóné, így a pozíció megüresedett. Az új felügyelőbizottsági tag tiszteletdíját havi 64 ezer forintban határozták meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában