Nool.hu videó

2024.05.07. 17:28

Matematikaérettségi: sikeresen vették az akadályokat a balassagyarmati diákok (videó)

Mint arról már beszámoltunk: hétfőn megkezdődött az idei érettségi. Kedden matematikából kellett számot adni tudásukról a tanulóknak. A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (SZC) Szent-Györgyi Albert Technikumban érettségizők megoldhatónak találták a feladatokat.

Lászlók Judit

Szrenka Anikó intézményvezető számolt be a részletekről portálunknak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Lukács Zsófia

Portálunk kedden ellátogatott a balassagyarmati Szent-Györgyi Albert Technikumba, ahol Szrenka Anikó intézményvezető elmondta: az iskolában 75 tanuló érettségizett középszinten matematikából. Hangsúlyozta, hogy a technikumban a diákok még nem végeznek, de előrehozott érettségit tehetnek magyar nyelv és irodalomból, matematikából, történelemből, illetve náluk angol nyelvből is van erre lehetőség.

 

Az első feladatrész idén is könnyebbnek bizonyult

– A matematika mindig egy picit nehezebb a diákok számára valahogy, jobban félnek tőle, ez a mumus tantárgy. Azonban úgy tűnik, hogy az első része általában mindig könnyebb, a második rész a nehezebb – mondta az igazgató. Hozzátette: a matematika szakos oktatóik úgy vélték, hogy az első feladatrészben lehetett jócskán összeszedni pontokat. Kiemelte továbbá: az általuk megkérdezett diákok között akadt, aki nehéznek, míg más megoldhatónak találta az idei matekérettségit.

Az első rész 12 rövid, egyszerű feladatára ezúttal is 45 percük volt a diákoknak, amivel összesen 30 pontot szerezhettek. A második részben egyenletek, sodrófa diagram, gráfok és valószínűségszámításos feladatokat kaptak a tanulók.

A portálunk által megkérdezett szentgyörgyis tanulók mind egyetértettek abban, bár voltak könnyebb és nehezebb feladatok, de összességében megoldható volt az idei matekérettségi.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában