Oktatás

2024.05.06. 08:40

Microbit: programozási alapokkal ismerkedtek a nézsai diákok

A Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskolában a közelmúltban megrendezett Tavaszi Pedagógiai Napokon, a Bázisiskolai program keretében microbit bemutatót tartottak.

Lászlók Judit

A diákok érdeklődve hallgatták a bemutatókat

Forrás: Beküldött

Az intézmény portálunkhoz eljuttatott közleményében tudatta, hogy a BBC Micro:bit oktatási célú alkalmazásáról tartott foglalkozást Kruzslikné Pintér Beatrix matematika-informatika szakos tanárnő, a 8. osztályos tanulók közreműködésével, a Nézsai Mikszáth Kálmán Szlovák Nemzetiségi Általános Iskolában.

„A micro:bit az informatika tanításának egyik közkedvelt eszköze, amelynek segítségével már kiskorban meg lehet ismertetni a programozási alapokat, az algoritmikus gondolkodást, és nem utolsó sorban az elektronikai és hardverelemek használatát”– derült ki a közleményből. 

Hozzátették: „Könnyen programozható blokkprogramozási környezetben, beépített érzékelőkkel – fényérzékelő, hőérzékelő, gyorsulásmérő – rendelkezik, és külső eszközöket is lehet csatlakoztatni hozzá, mint például LED-ek, hangszóró, motorok, robotok”

A közleményben kitértek arra is, hogy a tanulók a bemutató foglalkozáson megismerhették a micro:bit felépítését, és a programozási környezetét. Továbbá láthatták hogyan készül egy többfelhasználós játék, illetve hogyan kommunikálnak egymással az eszközök, valamint megismerhették hogyan kell animációt készíteni önállóan, és összehangolt csoportmunkában. Végül pedig kipróbálhatták az adatküldés folyamatát is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában