Munka ünnepe

2024.05.01. 11:21

Nem tudod, hol töltsd a munka ünnepét? – Itt vannak a nógrádi programok!

Megannyi program kínál kikapcsolódási lehetőséget szűkebb hazánkban a kimozdulni vágyóknak. A május elsejei programok között, a megannyi zenés-táncos műsorral tarkított majális mellett például Balassagyarmaton utcazene fesztiválra, Bátonyterenyén tavaszi kavalkádra, Mátranovákon kerti piknikre, Sámsonházán nyomozós túrára, míg Vanyarcon érképes kincskeresésre bukkanhatnak az érdeklődők.

Veres Edina

Május elsején Nógrád-szerte ünnepelnek

Forrás: Archív fotó: Nool

Motoros bemutató is színesíti a rétsági majálist

Rétságon, a Hunyadi-ligetben városi majálison mulathatnak szerdán a lakosok és a városba érkező látogatók. A május elsejei programok 8 órakor a főzőversennyel és a májusfa felállításával rajtoltak el, míg 13 órától utazó planetárium, gyerekjátékok sokasága és kézműveskedés várja az érdeklődőket. A legkisebbek jó hangulatáról 15 órától Fabók Mancsi gondoskodik gyerekműsorral, másfél órával később a Kereplő Néptáncegyüttes és Hello Kitti Boogie hiphop tánccsoport foglalja el a színpadot. Az esemény ritmusát 18 órától a Brassdance nevű formáció koncertje szolgáltatja, majd egy órával később a látogatók a Rétság Riders Team motoros bemutatóját csodálhatják meg. A rétsági majálist végül a 20 órakor kezdődő Kitti Live koncert zárja.

Karancsberényben már ma este felállítják a májusfát

Retró majálison mulathatnak a karancsberényiek, illetve a településre érkezők a hét közepén. A program már kedden, a közös faállítással elindul a helyi művelődési ház udvarán, ahol tábortűz mellett – hozott alapanyagokból – nyársalhatnak a résztvevők. A munka ünnepén déltől Szóljon a dal! címmel élőzenés, hangszeres műsor szórakoztatja majd az egybegyűlteket Franczuz Erikának és Danyi Sándornak köszönhetően. A nap további részében egyebek mellett 13 óra 30 perckor színpadra lép Dankó Szilvi, aki után a Salgótarjáni Általános Iskola Petőfi Sándor Tagiskola, illetve az Abigél Alapfokú Művészeti Iskola tanulóinak mozdulatait csodálhatják meg a megjelentek egy táncos fellépés során. A majális zárásaként 16 órakor Jolly szórakoztatja majd a résztvevőket.

Zenés ébresztő csendül Pilinyben

Piliny településén szintén már április 30-án este elkezdődött a majálisra való hangolódás. A helyi közösségi ház parkjában tábortűz lobbant fel, míg a színpadon 20 órakor a Nógrád Táncegyüttes műsorát tekinthették meg az egybegyűltek. Az éjfélig tartó mulatság után május 1-jén 7 órakor reggeli zenés ébresztő csendült fel a faluban.

Piknik hangulattal ünnepelnek Mátranovákon

A munka ünnepe alkalmából májusfát állítanak és kerti pikniket tartanak Mátranovákon. Szerdán 11 órától a Május 1. Művelődési Ház udvarán az érdeklődők közösen díszíthetik fel a májusfát, amelyre akár otthonról is vihetnek a családnevükkel ellátott szalagot. Ezt követően a nap további részében pokrócos kerti piknik kínál majd kikapcsolódási lehetőséget az érdeklődőknek. A szervezők a gyerekeknek vetélkedővel készülnek, míg a felnőttek számára közös sütögetés, beszélgetés és kikapcsolódás lesz a program.

Nyomozós túrához csatlakozhatnak az érdeklődők Sámsonházán

Sámsonházán az érdeklődőknek könyvtári program kínál majd feltöltődési lehetőséget a helyi faluházban a munka ünnepe napján. A Balassi Bálint Könyvtár által biztosított rendezvény szerdán 14 órakor egy nyomozós túrával indul el, majd azt követően 16 óra 30 perctől vendéglátással folytatódik. Fél órával később a Lóca Együttes „Úgy tetszik, hogy jó helyen vagyunk itt” című zenés előadása szórakoztatja majd a közönséget. Mindemellett a nap folyamán kísérőprogramként kicsik és nagyok kézművesfoglalkozás során bizonyíthatják ügyességüket agyagozásban és népi játékkészítésben.

Szlovák nemzetiségi majálisra lelhetnek az érdeklődők Lucfalván

Lucfalván egy szlovák nemzetiségi majálison mulathatnak az érdeklődők május 1-én, szerdán. A Lucfalvai Szlovák Baráti Kör és a Lucfalvai Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat által szervezett programnak a község sportpályája ad otthont, ahol a látogatók 13 óra 30 perctől különböző játékokra és kis szlovák feladatokra lelhetnek programként. A település nyilvános Facebook-csoportjában megosztott tájékoztatás szerint a cél, hogy együtt, jó hangulatban töltsék az első májusi délutánt a megjelentek.

Körbejárják ébresztőjükkel Salgótarjánt a fúvószenekar tagjai

Salgótarján lakóit idén is már korán reggel invitálták május 1-ét ünnepelni a Bányász-Kohász Fúvószenekar tagjai. Ahogy arról portálunk is beszámolt, a zenekar útja 5 óra 50 perckor a zagyvarónai Bátki József Közösségi Ház elől indult, majd 6 órakor már az Acélgyári út-Kaszinó sor kereszteződésében harsantak fel a fúvóshangszerek. A következő helyszínt a Füleki úti idősek otthona jelentette 6 óra 15 perckor, míg öt perccel később már a kórház belső udvarán zenéltek a zenekar tagjai. A dallamok 6 óra 35 perckor a Beszterce téren, míg 6 óra 45 perckor a Kemerovó lakótelepen élőket köszöntötték. A nyugati városrész fogadójához 7 órakor érkezett a „banda”, ahonnan az útjuk – 7 óra 15 perces érkezéssel – a Vásártérre vezetett, majd ezt követően a fúvósok a baglyasaljai idősek otthonánál folytatták ébresztőjüket 7 óra 35 perckor. A zagyvapálfalvai ABC-nél 7 óra 50 perckor csendültek fel a szólamok, míg a zenészek a Pécskő útra 8 óra 35 perckor futottak be, ahonnan az Arany János útra vonultak át. A Bányász-Kohász Fúvószenekar végső úti célját a Dolinka jelentette majd, ahol megtartották majálist köszöntő koncertjüket is. Ez utóbbi helyszínen a városi majális során Happy Gang és a Groovehouse slágerek is felcsendülnek majd.

Zenebarátok szívének kedves program tölti meg Balassagyarmatot

Utcazene fesztivál tölti meg zenével Balassagyarmat városának szívét május 1-én. A Civitas Fortissima téren és a Teraszon 14 órától, míg a Madách-szobornál, a Flaura virágüzletnél, az Art Café-nál, a Canada üzletháznál, a Palóc Ligetben és a Jagyutt Cukrászdánál egy órával később csendülnek fel a dallamok. A fent említett helyszíneken megannyi különböző előadó gondoskodik majd a jó hangulatról. A Gansel Udvarban 17 órától a mulatni vágyók autentikus cigány élőzenére és táncházra bukkanhatnak, amely során közreműködik a Paramisi Társulat és a Khelipe is. Az esemény szervezői a legkisebbeknek kézműves foglalkozással és gyerekprogramokkal is kedveskednek, de a látogatókat vásár és Mozaik Klub is várja.

Régi időkbe repíti vissza a látogatókat a patvarci Retro Elektro Múzeum

Patvarcon Retro Elektro Múzeum nyitja meg kapuit az érdeklődők előtt május 1-én, szerdán 11 órakor. Az eseményen beszédet mond: Bernáth Kornélia, Patvarc polgármestere, Csach Gábor, Balassagyarmat polgármestere, Olexa Miklós I. Kerékpár Múzeum vezetője, valamint Szakács László, a Pannónia Motorkerékpár Múzeum vezetője, közreműködnek: Szenográdi Noémi és Majer Zsolt. Ahogy arról portálunk is már beszámolt, Szenográdi Zoltán gyűjteményében a látogatók megtekinthetik majd azokat a ritka és értékes elektronikai eszközöket, amelyekkel már napjainkban nem találkozhatunk.

Térképes kincskeresés is tarkítja a vanyarci majális programját

Szerdán Vanyarcon is majálison mulathatnak kicsik és nagyok egyaránt a művelődési ház melletti parkolóban. A programok 9 órakor a könyvtárban puzzle kirakó versennyel, a művelődési házban pedig jógával kezdődtek. Ezt követően 10 órától csapatok nevezhettek térképes kincskeresésre, majd 11 óra 15 perckor elrajtolt a futóverseny. A megjelentek felállítják a májusfát, ezután fény derül a versenyek eredményeire, végül a vanyarci majálist közös ebéd zárja, ahonnan természetesen nem hiányozhat a virsli és a kenyér sem.

Tavaszi kavalkáddal ünneplik Bátonyterenyén május 1-jét

Bátonyterenyén Kastélykerti Tavaszi Kavalkádon majálisozhatnak az érdeklődők szerdán. A programnak a Gyürky-Solymossy kastély kertje ad majd otthont, ahol 9 órától pörkölt-párbaj néven zajlik majd főzőverseny. Az ebéd délben lesz esedékes, a finom falatok elfogyasztása után 12 óra 30 perctől a Maconka Táncegyüttes műsora és májusfaállítás „kerül terítékre”. A nap folyamán a Flower Girls formáció és a Palóc Népdalkör mellett a bátonyterenyei óvodások is színpadra lépnek. A főzőverseny eredményeit 14 órakor hirdetik ki, amit előbb szenior örömtánc, majd a Csáky Duó fellépése követ. A bátonyterenyei majális zárásaként 15 órától Vastag Tamás énekel majd a közönségnek a világot jelentő deszkákon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában