Kiállítás

2023.04.23. 17:57

Kiállítással éltetik a hírlap néhai fotóriporterének emlékét Salgótarjánban

Fényszobrok címmel nyílik kiállítás április 26-án, szerdán, 16 óra 30 perckor a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban. A tárlat a Nógrád Megyei Hírlap egykori munkatársának, Gyurián Tibor fotóriporternek állít emléket.

G. E.

Azzal a céllal hívta életre Csörgő Balázs és Hüvösi Csaba, a két főszervező az emlékkiállítást, hogy néhai kollégájuk és barátjuk hagyatékát megőrizzék. Gyurián Tibor munkái rengeteg dián, CD-n, DVD-n és egyéb digitális adathordozón maradtak meg. Ennek a gazdag életműnek egy szeletét szeretnék évről évre az érdeklődők elé tárni az ötletgazdák. Tavaly első alkalommal rendezték meg a tárlatot, a hagyományt folytatva idén újabb kiállítást szerveztek, ami április 26-án, szerdán 16.30 órakor nyílik meg a Balassi Bálint Megyei Könyvtárban.

– Idén a Fényszobrok címet viseli a gyűjtemény, amit Tibor munkáiból válogattunk össze. Az nem feltétlenül szakmai, sokkal inkább emberi oldalról mutatja be alkotójukat – fogalmazott Hüvösi Csaba főszervező. – Azon túl, hogy fotóit az érdeklődők elé tárjuk arra is lehetőséget szeretnénk teremteni az évről évre megrendezett kiállítással, hogy akik ismerték és szerették őt, felelevenítsék a közös emlékeket. 

A tárlatot Buda László fotográfus, Gyurián Tibor egykori pályatársa ajánlja a jelenlévők figyelmébe. A szervezők szándéka szerint a kiállításból hagyományt teremtve, rendre újabb képeket felvillantva őrzik tovább néhai barátjuk emlékét és hagyatékát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában