Rendezvény

2023.06.30. 10:17

Betyárkodásból sem lesz hiány hétvégén a béri Palóc Fesztiválon

Palóc ételekkel, betyárokkal, hagyományőrző műsorokkal és jó hangulattal várják az érdeklődőket a település legnagyobb rendezvényén július 1-jén, szombaton.

N. O.

Az eseményen negyven felvidéki és anyaországi település vesz részt

Forrás: Archív fotó: Nool

Mint arról korábban már beszámoltunk, az elmúlt időszak heves esőzései miatt el kellett halasztani a népszerű gasztronómiai rendezvényt, azaz a VII. Palóc Fesztivált és V. Palócföldi Betyártalálkozót, amelyet végül július 1-jén, szombaton tartanak meg.

A rendezvény 10 órakor kezdődik Virágospusztán, amelynek háziasszonya Geszty Glória színművész, műsorvezető lesz.

Az érdeklődőket egész nap színvonalas programokkal várják majd, így találkozhatnak például Major Józseffel, Palócország vőfélyével, de fellép Éliás Tibor előadóművész, a Karida Hastánccsoport és a mihálygergei Mazsorett Csoport is. Ezen túlmenően palóc hagyományőrző csoportok műsorait is élvezheti a közönség, palóclányokkal is találkozhatnak, valamint palóc ételek palócgulyás, sztrapacska, ganca, krumplis laska, herőce, görhe, lusta lángos, molnárkalács és pampuska kóstolására is lehetőség nyílik.

Mindezeken túl népi kirakodóvásárral is kedveskednek a szervezők, továbbá a betyár szokásokkal is megismerkedhetnek a helyszínre látogatók, de bemutatókat is megtekinthetnek. Az eseményen negyven felvidéki és anyaországi település vesz részt. A délutáni órákban pedig zenei televíziós csatornák előadói érkeznek Bérre, hogy szórakoztassák a nagyérdeműt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában