Összegzés

2023.12.27. 09:12

Programokban gazdag évet zárt a balassagyarmati művelődési központ

A 2023-as esztendő rendkívül sikeres volt a Mikszáth Kálmán Művelődési Központ történetében, számtalan új és tradicionális program valósulhatott meg az új igazgató, Golyán Krisztina vezetésével.

Lukács Zsófia

– Számomra ez év volt életem egyik legizgalmasabb, legélménydúsabb időszaka, mindezt természetesen a munkámnak köszönhetem. Szerencsés vagyok, hiszen az a megtiszteltetés ért, hogy áprilistól én tölthetem be az intézmény vezetői pozícióját. Számos célkitűzésünk volt az évre. Boldog vagyok, hogy szinte mindent sikerült megvalósítanunk. Nehéz a legnagyobb sikereket kiemelni, majdnem minden hétvégére jutott egy-egy sajátfejlesztésű program. A városi túrák, a Palóc Divatnap, a palóc búcsú, a kiállítás megnyitók és tematikus estek biztosan sokáig emlékezetesek maradnak – fogalmazott Golyán Krisztina a balassagyarmati művelődési központ vezetője.

Hozzátette, hogy öröm azt látni, hogy programjaik napról napra népszerűbbek, sőt a legtöbb zárt térben tartott, limitált férőhelyes esemény teltházas. Nagyon kedveltek galériák kiállításai is. 

– Csoportjaink, közösségeink élete is látványos fellendülést mutat. Eredmény, hogy a nagyobb rendezvényeinkre szerte az országból érkeznek látogatók. Jó érzés, hogy a munkánkat szakmailag is elismerik. Emellett hálás vagyok az embereknek, hogy nyitottak a kulturális eseményekre. Rengeteg partnerünk van, akik nélkül nem tudna kiteljesedni a munkánk

 – emelte ki Golyán Krisztina.

Készülnek az új évre

Már most gőzerővel készül az intézmény a 2024-es évre.  – Februárban jön a 39. Irodalmi és Színjátszó Napok, mely idén megújul. Büszke vagyok, hogy ifj. Vidnyánszky Attila örömmel fogadta felkérésünket a fesztivál zsűrijébe. Jövőre folytatni szeretnénk azon elképzeléseink megvalósítását, melyekbe idén már belekezdtünk. Kiemelt figyelmet szeretnénk fordítani az esélyegyenlőségre, a diákságra, a határon túli kapcsolatokra és minden vágyunk felélénkíteni a turizmust. Nagyon fontosnak tartom a megújulásban, hogy megtartsuk hagyományainkat és ápoljuk értékeinket – részletezte az igazgató.

Végül bizakodva úgy fogalmazott, hogy reményei szerint ezt az elvet követve folyamatosan meg tudnak újulni.  – Szeretném az előremutató tendenciát 2024-ben is tartani. Reménykedem, hogy a jövőben központunk még több ember számára fog garantált minőséget jelenteni a kultúrában– tért ki rá Golyán Krisztina.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában