Zenetörténet

2024.01.16. 08:15

Legendás együttes történetét eleveníti fel a nógrádi Omega-könyv

A magyar kultúra napja alkalmából mutatják be Rétságon, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár olvasótermében a településen felnevelkedett Majnik László legújabb kötetét, Mindörökké Omega címmel.

Hegedűs Henrik

Ifjabb Majnik László

Forrás: Nool

A gitáros-zenész fiatalember hosszú évek óta foglalkozik a magyar könnyűzene hőskorával. Méghozzá érdekes megközelítésben: a legendás együttesek históriáját a megjelent lemezeiken keresztül ismertette, azaz a szó szoros értelmében „barázdák között” böngészgetve jut el a legkedveltebb slágerekig.

Ilyen népszerű kísérlete volt az Illés, az Omega és a Hungária pályafutásának felölelése, illetve a tudományos alapú kutatások közben személyes barátságokat alakított ki a nagyságokkal, mint például Szörényi Leventével, Benkő Lászlóval, vagy Fenyő Miklóssal. A zenerajongók szíves-örömest lapozgatták az eddig megjelent köteteket, és hasonló sors várhat a legújabb műre, a Mindörökké Omegára is.

A könyvet január 22-én, hétfőn délután 17 órakor mutatják be a művelődési központ emeleti könyvtári részlegében, az eseményen Girasek Károly közművelődési szakember, a retsag.net internetes portál korábbi szerkesztője beszélget majd a szerzővel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában