Néphit

2024.03.29. 09:09

Versekkel és mondókákkal várták a zsákban hozott meleget az etesi gyermekházban

Az egész magyar nyelvterületen közismert időjárási regula: Sándor, József, Benedek, zsákban hozzák a meleget! Március közepén, 18-án, 19-én és 20-án három nevezetes névnap is van a naptárban, Sándoré, Józsefé és Benedeké, akik a melegért, valamint a tavasz eljövetelért felelősek a hiedelmek szerint.

Sipos Nina Vivien

„A hagyomány szerint ilyenkor szólalnak meg a madarak, érkeznek meg a fecskék és a hagymavetéssel kezdődhet a kertészkedés” – olvasható az etesi Didaktika Egyesület közösségi oldalán.

Az intézmény által működtetett Kilátó Biztos Kezdet Gyermekház múlt heti témája is e köré a néphit köré épült, ugyanis versekkel és mondókákkal várták a zsákban hozott meleget a gyerekek és a pedagógusok egyaránt a napokban. Emellett a csoportszobát is igyekeztek minél színesebbé és otthonosabbá tenni, ennek érdekében pedig pillangós dekorációkat helyeztek el a teremben, ezzel is tavaszias hangulatot teremtve.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában