Nool.hu videó

2024.05.08. 18:50

Megtapasztalhatták a színházélményt a karancssági iskola diákjai (videó)

Félőlény címmel mutatta be a Fébé Társulat kedden a karancssági általános iskolában azt a mesejátékot, ami megmutatja a gyerekeknek, hogyan lehet a félelmekkel teli világban igaz embernek maradni.

Gulyás Edina

Mesejátékot mutattak be a fiataloknak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A színház élményét vitték el a szécsényi Fébé Társulat fiatal tagjai tegnap a Karancssági I. István Általános Iskola közösségének.

– A balassagyarmati Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola szécsényi telephelyén működő Fébé Társulat tíz színjátszója Békés Pál Félőlény című meseregényét vitte színpadra – fogalmazott Csukáné Szerémy Andrea, drámatanár, a darab dramaturgja és rendezője.

Mint mondta: a mesejáték felhívja a gyermek nézők figyelmét arra, hogy bizonyos szörnyetegek vesznek minket körül a civilizált világban. Az előadás rávilágít arra: ebben a világban, hogyan lehet őszintének maradni, bátornak lenni, félőlény helyett élőlénnyé válni. – Balassagyarmat után most Karancsságon játszottuk a darabot, amit a diákok nagy figyelemmel követtek. A visszajelzések szerint irodalom és osztályfőnöki órákon tovább beszélgetnek majd erről a fontos témáról a gyerekekkel – tette hozzá Csukáné Szerémy Andrea.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában