Labdarúgás

2024.01.19. 14:55

Minden a Somosról szólt a Nógrád vármegyei harmadosztály keleti csoportjában

Eldőlni látszik az első két hely sorsa a vármegyei harmadosztály keleti csoportjában, de a bronzéremért, valamint a hátsó régiókban még komoly csata lehet tavasszal. Lássuk, hogy mit mutat meg a statisztika!

Stefán Antal Krisztián

A Somos VSE (fehérben) száz százalékos eredménnyel zárta az őszi szezont

Forrás: Nool | Archív fotó

Fotó: Hüvösi Csaba

A nyáron alaposan átalakult a vármegye hármas bajnokság lebonyolítása, hiszen a Magyar Labdarúgó Szövetség Nógrád Vármegyei Igazgatósága a huszonnégy nevezőt nem két tizenkét fős, hanem három nyolc fős csoportba sorolta. Ennek fényében minden csoportban négy kört játszanak le, aminek a felét ősszel, a másik felét tavasszal bonyolítják le. 

A keleti csoport mezőnye jelentős átalakuláson nem ment át, hacsak azt nem vesszük annak, hogy a tizenkét fős mezőnyből négy csapat, név szerint a Rimóc, a Vizslás és a Karancsberény és a Nagylóc osztályt nem váltott. Az említett együtteseken kívül a Nógrádsipek nem tagja már a nyolcasnak, hiszen Kelecsényi Gáborék az északnyugati régióba kaptak besorolást. 

Nagyjából már az elején látni lehetett, hogy a címvédő Somos és az Ecseg csörtéjét hozhatja a bajnokság, akik igazolták is ezt az elvárást és az ősszel ők teljesítettek a legjobban. Kiemelkedő a Somos VSE teljesítménye, akik 100%-os teljesítménnyel rukkoltak elő, így már féltávnál órási lépést tettek a bajnoki cím felé. Az ecsegiek sem szégyenkezhetnek, hiszen az éllovastól elszenvedett két vereség mellett még egy döntetlen rondít bele az első féléves teljesítményükbe, de így is meggyőző fölénnyel állnak a harmadik helyezett Nógrádmegyer előtt. Tavasszal az utóbbi társulattal nagy harcot folytathat a dobogós helyezésért a Kazár, akik abszolút lőtávolon belül van az éremcsatában, hiszen mindössze két egység a lemaradása a megyeriekkel szemben. A senki földjén találkozhatunk a Ceredvölgye SE-vel, akik a folytatásban nem igazán mozdulhatnak jelenlegi helyükről, meglepő lenne, ha nem az ötödik helyen végeznének a nyáron. A hátsó fertályban viszont nagy a tülekedés és a Feláldozhatók, Zagyvaróna, Felsőtold trióból még bárki odaérhet a hatodik helyre, de akár utolsóként is zárhat.

A rúgott gólok esetében is egyeduralkodóak a somosiak, hiszen a tizennégy lejátszott bajnokijukon nem kevesebb, mint száznégy (!) gólt rúgtak, ami meghaladja a meccsenkénti hét gólos átlagot. Mögöttük az Ecseg áll hatvanhat, a Nógrádmegyer kereken félszáz, míg a Kazár negyvenkilenc góllal. Érdekesség, hogy a Zagyvaróna majdnem több gólt rúgott az ősszel, mint a Cered, de pontokban mégis nagy a távolság a két egyesület között. A legrosszabb támadójátéka a Felsőtoldnak volt, hiszen csak tizenkét gólt jegyezhettünk fel a nevük mellé.

A legjobb védelemmel is a Somos VSE büszkélkedhet. A kapujukat tizennyolc alkalommal vették be az ellenfelek, de nem sokkal állnak rosszabbul Ecsegen sem, ők huszonkét találatot szedtek be. A Nógrádmegyer védekezése emelhető még ki, ők huszonnyolc bekapott gólnál járnak a bajnokság felénél. A legrosszabb védelme a karancssági Feláldozhatóknak van, ők hetvennyolcszor kapituláltak a szezon eddigi részében.

 

Hazai környezetben is a Somoskőújfalu messze a legjobb. A katlanban eddig senki sem tudta megszorongatni az éllovast, de többen nagyarányú vereséggel távoztak onnan. Az Ecseg és a Kazár egy-egy vereséget jegyezhet fel saját pályáján, míg a Felsőtold az egyetlen együttes, amelyik még nem tudott odahaza győzedelmeskedni.

 

A vendégként lejátszott összecsapások listáján sincs nagy változás, Oláh Teolfil tanítványai vendégként sem eresztettek a gyeplőn és idegenből is elhozták az összes bajnoki pontot. Mögöttük az Ecseg neve tűnik fel, de a Nógrádmegyer BSE is többször győzött, mint vereséget szenvedett, ha elhagyta a falu határát. A hátsó régióban a Zagyvaróna teljesítménye emelhető ki, akiknek a támadójátéka és a védekezése is jobb volt idegenben, mint otthon, ami ritka kombináció.

 

A góllövőlistán Znamecz Norbert mindent megtett, hogy ez az ősz róla szóljon, hiszen negyven találattal segítette a csapatát, így már-már biztosra mondható, hogy ő lesz idén is a csoport legjobb mesterlövésze. Ebben talán csak a tizennyolc éves Mihalik Szebasztián akadályozhatja meg, aki tizenegy góllal van lemaradva a rutinos támadó mögött. A Kazárt erősítő Radics István áll jelenleg a harmadik pozícióban, de tavasszal is hasonlóan jó szereplés kell tőle, ha meg akarja őrizni ezt a pozíciót a Somoson futballozó Kotroczó Róbert előtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában