Nool.hu videó

2024.03.27. 14:45

Oviolimpia: sporttehetségüket mérték össze a salgótarjáni gyerekek (fotók, videó)

Immár negyedik alkalommal rendezték meg az oviolimpiát szerda délelőtt, amelynek a Városi Sportcsarnok adott otthont.

Nagy Orsolya

A megyeszékhely ovisainak rendeztek olimpiát a Városi Sportcsarnokban

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Több versenyszámban is teljesíteniük kellett a salgótarjáni gyermekeknek az idei oviolimpián. A rendezvénnyel kapcsolatban Lilinger Hermina, a Salgótarjáni Összevont Óvoda és Bölcsőde vezetője úgy fogalmazott, hogy a Nyitnikék Tagóvoda indította el az olimpiát még négy évvel ezelőtt, amelyen ezúttal 11 óvodás csapat vett részt.

– Támogatom ezt a kezdeményezést, hiszen összehozza a város óvodás gyermekeit, akik egy tartalmas délelőttön vehetnek részt. Fontos ez a rendezvény az óvodák életében, amelyre óvónők és gyerekek egyaránt készülnek. Természetesen ilyenkor versenydrukk is van a csemetékben, azonban csak egészséges módon, hiszen nem szabad, hogy ez stresszt okozzon a számukra, inkább játék, ahol jól érzik magukat és ösztönzik egymást – mondta Lilinger Hermina.

Hozzátette: az 5-6 éves óvodások már napokkal előtte lelkesen készültek az olimpiára az óvónőkkel. A gyerekek több versenyen is összemérhették tudásukat. Volt egyebek mellett futás, kislabdadobás és váltóverseny is. Érmet pedig minden résztvevő kapott.

A rendezvényt Fehér Edit, a Nyitnikék Tagóvoda vezetője nyitotta meg, aki köszöntötte a résztvevőket, valamint háláját fejezte ki az óvónők munkájáért, hogy felkészítették a gyerekeket az olimpiára. Mint mondta: céljuk, hogy játsszanak egy nagyot a gyerekek, és nagyon jól érezzék közben magukat. Ha pedig visszatérnek az óvodába, arról meséljenek, milyen jól telt ez a nap.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában