Futsal

2024.04.27. 18:53

Szakképzési Centrumok Országos Futsal bajnoksága: hatodik helyen végeztek a gyarmatiak

A Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum (SZC) Szent-Györgyi Albert Technikum a portálunkhoz eljuttatott közleményben tudatta, hogy ismét megrendezésre került Mátészalkai Szakképzési Centrum szervezésében a Szakképzési Centrumok Országos Futsal bajnoksága (CEFU), amelyre 120 iskola nevezte be legtehetségesebb labdarúgóit, köztük az intézményük is. A Szent-Györgyi Albert Technikum sport ágazati képzésében tanuló diákjaiból álló csapata bejutott a CEFU nyírbátori országos döntőjébe, ahol több mint 100 csapat közül szerezték meg a 6. helyet.

Lászlók Judit

Jól szerepelt a csapat

Forrás: Beküldött

Fotókat küldtem email-ben!

A megyei és a regionális döntőben is remekeltek a szentgyörgyisek

„Minden állomáson a futsal hivatalos szabályai szerint folytak a küzdelmek. A cél az volt, hogy képet kapjunk arról, hogy a sportágazati képzésben pallérozódó labdarúgóink milyen minőséget képviselnek az ország más régióiban edződő társaikhoz képest. Továbbá a nálunk és a partner egyesületeknél folyó munkát is minősíteni tudjuk. Titkon reméltük, hogy ott leszünk az ország legjobb 12 csapata között, akik részt vehetnek a három napos nagydöntőn Nyírbátorban” – írták a közleményben. Hozzátették: „A tornák lebonyolítása három lépcsőben zajlott. Először a megyei megmérettetés várt diákjainkra, ahol a Stromfeld Aurél Technikum és a Szondi György Technikum csapataival mértük össze tudásunkat. Meggyőző játékkal, kettős győzelemmel első helyen végeztünk és így kvalifikáltuk magunkat a Regionális döntőbe, amely Tiszafüreden került megrendezésre.”

A közleményben kiemelték, hogy a Regionális döntőn öt csapat vett részt és körmérkőzés-szerűen mindenki játszott mindenkivel. Bár erős volt a mezőny, a szentgyörgyisek olyan focit mutattak be a torna során, hogy a tornagyőzelem mellett kivívták az ellenfelek tiszteletét is. Így tornagyőztesként hibátlan teljesítménnyel jutottak be az ország legjobb 12 csapata közé. 

Az országos döntőben is helytálltak

„Hatalmas sikert értek el a játékosok és az iskola azzal, hogy bekerültek a Nyírbátorban megrendezendő országos döntőbe, amely háromnapos volt. A csapat és a stáb teljes ellátását állta a rendező Mátészalkai Szakképzési Centrum. A torna rendezése és színvonala fantasztikus volt. Azt bátran ki lehet jelenteni, hogy a résztvevő iskolák és csapatok a legmagasabb minőséget képviselték a labdarúgásban, azon belül a futsalban.” – derült ki az intézmény közleményéből. 

Az országos döntőben négy hármas csoportot sorsoltak. A szentgyörgyisek a harmadik csoportba kerültek a Miskolc és a Székesfehérvár csapataival. A Miskolccal döntetlent (3:3) értek el, míg a Székesfehérvár csapatát legyőzték (1:0), így a legjobb nyolc közé jutottak. A következő napon a tavalyi bajnok, a Veszprém csapatán keresztül vezetett az út a négy közé jutáshoz, akikkel szemben sajnos alulmaradt a balassagyarmati csapat (4:2). A következő mérkőzést a Kárpátalja csapatával játszották, amelyet megnyertek ugyan (4:0), de az utolsó meccsen a Győr bizonyult a jobbnak (4:2). Ezzel pedig eldőlt, hogy a szentgyörgyisek a 6. helyen zárják a tornát. 

Több játékosra is felfigyeltek

„ Fantasztikus eredményt értünk el és nagyon büszkék vagyunk a játékosokra! Köszönjük az iskola vezetésének, a Szakképzési Centrumnak a lehetőséget, hogy mindent biztosítottak a csapatnak, valamint köszönet a BSE Palóc Farkasoknak és a Talent 2019 SE-nek, hogy a játékosokat engedték a tornára, valamint a BSE egyesületének a buszért is. Ismét bebizonyosodott, hogy Nógrádban is vannak tehetségek és fel tudják venni a versenyt a sokkal komolyabb helyen nevelkedő labdarúgókkal is. Több játékosunkra is felfigyeltek! Fontos visszajelzést kaptunk arról is, hogy minőségi képzés folyik a Szent-Györgyi Albert Technikum sport ágazatán” – olvasható a közleményben. 

Edzők: Szabó Gábor, Mezei Gábor

Keret: Dombóvári Áron, Varga Gábor, Bozsó Máté, Mátyás Tamás, Berki András, Berki József, Duhonyi Bence, Géczi Nikolasz, Nyírjei Soma, Soós-Valenta Martin, Zólyomi Bence

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában