Falufejlesztés

2023.01.07. 11:25

Tavasszal megkezdődhet Kishartyánban egy közterület parkká alakítása

A település önkormányzata a falu szívében hajthat végre zöldterület-fejlesztést egy, a közelmúltban elnyert 25 millió forintos pályázati forrás segítségével.

V. E.

Sándor Attila, a község polgármestere elmondta: a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásán nyert összegből egyfelől az önkormányzat kerítését, az ahhoz kapcsolódó növényfelületet és gyalogutat is felújítják.

– Emellett a Petőfi úton, az óvoda közelében található egy jelenleg is ligetes terület, amelynek cserjeszintje azonban hiányos, valamint utcabútorok terén is fejlesztésre szorul. Mivel igény mutatkozott a terület parkká alakítására, így utcabútorok kihelyezését, sétautak és növényágyak kialakítását, továbbá egy többfunkciós okospad telepítését is tervezzük – fejtette ki Sándor Attila, aki emellett azt is elárulta, hogy a beruházás végeztével a település több rendezvényének is helyszínéül szolgálhatna a fent nevezett terület. Hozzátette: a projekttel kapcsolatos támogatói okiratot már aláírták, így a munkálatokhoz várhatóan tavasszal foghatnak majd hozzá.

 

Címkék#Kishartyán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!